Lön Övriga verksamhetschefer inom utbildning, nivå 2 Arvika

Snittlön Övriga verksamhetschefer inom utbildning, nivå 2 i Arvika

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Arvika

Arvika ligger vid sjön Glafsfjorden i västra Värmland och där bor över 14 000 personer. Staden är centralort i Arvika kommun som är Värmlands näst största kommun. Trakten har varit bebodd sedan jägarstenåldern. På 1700-talet valdes Arvika då man ville anlägga en handelsplats i västra Värmland. Den första stadsplanen upprättades 1811 och fram till 1821 kallades köpingen Oscarsstad efter kronprins Oscar. 1911 fick Arvika stadsrättigheter. En viktig händelse var när Säffle kanal stod färdig 1837 som innebar sjöförbindelse med Vänern. Arvika är Sveriges innersta hamn med förbindelse till havet. En annan betydelsefull händelse var när järnvägen på nordvästra stambanan drogs förbi Arvika 1871, vilket ledde till att Arvika blev en blomstrande industristad. Idag är Arvikaverken världens största hjullastartillverkare.

Ett rikt kultur- och fritidsliv

Arvika har ett mycket rikt kulturliv med en lång tradition av konst, konsthantverk och musik. Rackstadmuseet är ett konstnärsmuseum med verk av konstnärerna i Rackstadgruppen som har anknytning till sjön Racken. På torget i Arvika finns den kända skulpturen Fågelmannen av Liss Eriksson. När det gäller musik har staden ett rikt musikliv genom musikhögskolan Ingesund. Det finns också stora möjligheter till sport och friluftsliv med sim- och sport- och ishallar. Det är även nära till naturreservatet Glaskogen med härlig vildmarksnatur.


Information om yrket

En verksamhetschef har ansvaret för att leda en verksamhet och kan ses som arbetsgivarens representant. Hen är ansvarig för verksamhetens planering och utveckling samt dess anställda.

Arbetsuppgifter

En verksamhetschef inom utbildning är överordnad verksamhetens rektorer. Tillsammans med förvaltningens ledning driver hen själva verksamheten för att att verkställa de mål och beslut som dess nämnd har satt upp. Hen arbetar därmed i nära samråd med rektorer och enhetscheferna som båda är underställda verksamhetschefen. Det är hen som planerar och leder verksamhetens arbete för att all personal ska ha rätt resurser och direktiv för att klara av sina arbetsuppgifter och för att de ska följa de mål och beslut som är menade att driva verksamheten. Verksamhetschefen arbetar därmed med allt från lönesättning till arbetsmiljö till utveckling. Som exempelvis tillverksamhetschef för alla grundskolor i en kommun har hen därmed ansvar för hela kommunens grundskoleverksamhet. Det handlar därför inte lika mycket om att leda arbetet utan att leda arbetsledarna.

Rulla till toppen