Lön Brandmän Boden

Snittlön Brandmän i Boden

  • Män 2023: 34800/mån
  • Kvinnor 2023: ../mån
  • Medel 2023: 34600/mån

Boden

Boden är en tätort som tillhör Norrbottens län och ligger i norra Sverige. I Boden finns det drygt 16000 invånare. I Boden finns mycket naturlandskap då det ligger i Norrland som är rikt på natur och djur. Det finns många nordiska djur i Boden som varg, älg, ren och björn men också många fler.

Militärtjänst i Boden

Ofta utför man sin militärtjänst i Boden. Norrbottens regemente är ett av Sveriges största regementen och ledningen för regementet håller till i Boden men de har verksamheter i Härnösand och i Kiruna. Det är därför mycket vanligt för dem som ska göra lumpen, att just få göra den i Boden.

Aktiviteter i Boden

Det finns mycket att göra i Boden under vinterhalvåret. Många tar sig till Gällivare som ligger nära Boden för att åka skidor, men att åka snöskoter och hundspann är också väldigt populärt. Men eftersom Boden ligger i Norrland finns det också en hel del natur att utforska. Dock är det vanligare att man vandrar på vår- och sommarhalvåret då det kan vara bökigt att vandra under vinterhalvåret. Om man åker med hundspann under vintern får man verkligen uppleva naturen på nära håll och dessutom ha en fantastiskt upplevelse med hundarna.


Information om yrket

Brandmän jobbar i kommuner och landsting och jobbar med att släcka bränder. Det är inte bara män som kan jobba som brandmän utan det finns även många kvinnor som jobbar som det. Brandmän jobbar på uppdrag av SOS alarm och finns tillgängliga dygnet runt alla årets dagar.

Arbetsuppgifter

Brandmän jobbar med att släcka bränder. Brandmän släcker alla slags bränder, allt från husbränder till skogs och bilbränder. Men brandmän jobbar inte bara med att släcka bränder, de åker till bilolyckor och ibland är de först på plats hos väldigt svårt sjuka eller skadade människor när ambulansen inte hinner fram i tid.

Arbetsmiljö

Även fast brandmän jobbar med att släcka bränder så tillbringar de oftast mestadels av tiden på brandstationen. Brandmän tillbringar största delen på brandstationen eftersom det inte alltid kommer in larm från SOS. Brandstationen, olycksplatser och bränder är alltså en brandmans arbetsmiljö. Att ha bränder som arbetsmiljö är inte alls bra för hälsan men brandmän är väldigt viktiga i samhället.

Rulla till toppen