Lön Transportledare och transportsamordnare Boden

Snittlön Transportledare och transportsamordnare i Boden

  • Män 2023: 36500/mån
  • Kvinnor 2023: ../mån
  • Medel 2023: 36400/mån

Boden

Boden är en tätort som tillhör Norrbottens län och ligger i norra Sverige. I Boden finns det drygt 16000 invånare. I Boden finns mycket naturlandskap då det ligger i Norrland som är rikt på natur och djur. Det finns många nordiska djur i Boden som varg, älg, ren och björn men också många fler.

Militärtjänst i Boden

Ofta utför man sin militärtjänst i Boden. Norrbottens regemente är ett av Sveriges största regementen och ledningen för regementet håller till i Boden men de har verksamheter i Härnösand och i Kiruna. Det är därför mycket vanligt för dem som ska göra lumpen, att just få göra den i Boden.

Aktiviteter i Boden

Det finns mycket att göra i Boden under vinterhalvåret. Många tar sig till Gällivare som ligger nära Boden för att åka skidor, men att åka snöskoter och hundspann är också väldigt populärt. Men eftersom Boden ligger i Norrland finns det också en hel del natur att utforska. Dock är det vanligare att man vandrar på vår- och sommarhalvåret då det kan vara bökigt att vandra under vinterhalvåret. Om man åker med hundspann under vintern får man verkligen uppleva naturen på nära håll och dessutom ha en fantastiskt upplevelse med hundarna.


Information om yrket

Transportledare och transportsamordnare ansvarar för att koordinera och övervaka transporter, både godstransporter och persontransporter.

Man ser till att transporterna hamnar rätt på ett ekonomiskt och effektivt sätt. Förutom detta gör man en del administrativt arbete. Transportledare och transportsamordnare som arbetar med tågtransporter brukar benämnas tågsamordnare, och de som arbetar inom lokaltrafiken kallas trafikledare.

Arbetsuppgifter

Den främsta arbetsuppgiften är att övervaka och bestämma vart olika transporter ska köra. Man använder sig av kommunikationsradio för att tala med förare och andra transportledare. Dessutom har man ansvar för att räkna ut kostnader, beställa in nya transporter samt att sköta kontakter med kunder och leverantörer.

Arbetsmiljö

Yrket har ett högt tempo, och det är därför bra att vara stresstålig. Dessutom behöver man vara bra på att kommunicera. Som transportledare eller transportsamordnare kan man arbeta exempelvis på ett företags distributionsavdelning, en flygplats, en bangård eller i lokaltrafiken. Arbetsplatsen är vanligtvis bullrig, och man använder därför hörselskydd dagligen.

Rulla till toppen