Lön Chefer inom övrig servicenäring, nivå 1 Bollnäs

Snittlön Chefer inom övrig servicenäring, nivå 1 i Bollnäs

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Bollnäs

Bollnäs ligger i Sverige och är en tätort i Hälsingland som tillhör Gävleborgs län. Bollnäs har ca 12000 invånare. Det är ett område rikt på natur och sjöar för den som är en naturmänniska. Men det finns även annat att se och göra i Bollnäs.

Aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs

Det finns en del aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs. De har försökt bevara en del kultur och en populär sevärdhet är Bollnäs kyrka. Om man hellre vill besöka sjöar är sjöarna Voxnan och Varpen värda att besöka. En annan sevärdhet är träslottet i Arbrå som ligger en bit utanför Bollnäs. I denna byggnad kan man ta del av utställningen som finns, man kan ta en mysig fika eller ta en titt i den fina trädgården, det finns också en lekplats för barnen.

Arbetsmarknaden i Bollnäs

Bollnäs är inte en storstad och det innebär att det finns begränsat med jobb liksom i alla småstäder. Många rör sig neråt i landet och söker arbeten, framför allt till storstäder såsom Stockholm. Det är vanligt att människor från småstäder söker arbeten i större städer då det finns begränsat med jobb. Men för det betyder det inte att det inte finns några jobb alls, det finns såklart jobb även i Bollnäs men det är förmodligen lättare att hitta ett jobb på en större ort.


Information om yrket

Begreppet "chef inom servicenäringen" är brett och kan innefatta en mängd olika arbeten och branscher, till exempel turistinformation.

Turistinformation

Eller turistbyrå. Kärt barn har många namn. En turistinformation möter inhemska och utländska turister och bistår med allt från kartor och broschyrer till biljettförsäljning och tågtider. Frågorna är många och det är omöjligt att ha alla svar. Det viktigaste är att vara allmänt kunnig om destinationen och dess besöksmål och att veta var information lätt kan hittas. Ett glatt leende och service ut i fingerspetsarna tar medarbetarna långt!

Chef för turistinformationen

Även chefen hjälper till vid disken och möter turisterna men det är mycket mer som ska göras. Ofta är man inte bara chef över den personal man har utan man är också turism- eller destinationsutvecklare och närmaste kontaktperson och språkrör för besöksmål och sevärdheter på orten. Man driver ett antal frågor som har med turismen att göra, till exempel hur turismen kan utvecklas och utökas.

Rulla till toppen