Lön Löne- och personaladministratörer Bollnäs

Snittlön Löne- och personaladministratörer i Bollnäs

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: 34300/mån
  • Medel 2022: 34300/mån

Bollnäs

Bollnäs ligger i Sverige och är en tätort i Hälsingland som tillhör Gävleborgs län. Bollnäs har ca 12000 invånare. Det är ett område rikt på natur och sjöar för den som är en naturmänniska. Men det finns även annat att se och göra i Bollnäs.

Aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs

Det finns en del aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs. De har försökt bevara en del kultur och en populär sevärdhet är Bollnäs kyrka. Om man hellre vill besöka sjöar är sjöarna Voxnan och Varpen värda att besöka. En annan sevärdhet är träslottet i Arbrå som ligger en bit utanför Bollnäs. I denna byggnad kan man ta del av utställningen som finns, man kan ta en mysig fika eller ta en titt i den fina trädgården, det finns också en lekplats för barnen.

Arbetsmarknaden i Bollnäs

Bollnäs är inte en storstad och det innebär att det finns begränsat med jobb liksom i alla småstäder. Många rör sig neråt i landet och söker arbeten, framför allt till storstäder såsom Stockholm. Det är vanligt att människor från småstäder söker arbeten i större städer då det finns begränsat med jobb. Men för det betyder det inte att det inte finns några jobb alls, det finns såklart jobb även i Bollnäs men det är förmodligen lättare att hitta ett jobb på en större ort.


Information om yrket

Löne- och personaladministratörer arbetar på ett företag eller på en myndighet med att betala ut löner och hanterar andra administrativa frågor kopplat till de anställda. Det finns flera yrkesutbildningar som leder till att man blir diplomerad löneadministratör.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för löne- och personaladministratörer kan skifta från arbetsplats till arbetsplats. Vanligtvis handlar arbetsuppgifterna om att förbereda lönespecifikationer och skapa utkast till löneutbetalningar som sedan attesteras av en chef. Löne- och personaladministratörer kan även bistå i framtagande av dokumentmallar för anställningskontrakt och arkivering av påskrivna anställningsavtal. Det är vanligt att löne- och personaladministratörer också har till uppgift att lägga in de anställdas semesterperioder och se till att de får semesterersättning under semesterperioderna.

Arbetsmiljö

Löne- och personaladministratörer har en bra arbetsmiljö. Arbetsbördan är jämnt fördelad över året och det är sällan att det uppstår ett behov av att arbeta övertid, om inget oförutsett uppstår. En löne- och personaladministratör har ofta ett stort arbetsrum med stort skrivbord och goda förvaringsutrymmen.

Rulla till toppen