Lön Övriga chefer inom samhällsservice, nivå 1 Bollnäs

Snittlön Övriga chefer inom samhällsservice, nivå 1 i Bollnäs

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 61800/mån

Bollnäs

Bollnäs ligger i Sverige och är en tätort i Hälsingland som tillhör Gävleborgs län. Bollnäs har ca 12000 invånare. Det är ett område rikt på natur och sjöar för den som är en naturmänniska. Men det finns även annat att se och göra i Bollnäs.

Aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs

Det finns en del aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs. De har försökt bevara en del kultur och en populär sevärdhet är Bollnäs kyrka. Om man hellre vill besöka sjöar är sjöarna Voxnan och Varpen värda att besöka. En annan sevärdhet är träslottet i Arbrå som ligger en bit utanför Bollnäs. I denna byggnad kan man ta del av utställningen som finns, man kan ta en mysig fika eller ta en titt i den fina trädgården, det finns också en lekplats för barnen.

Arbetsmarknaden i Bollnäs

Bollnäs är inte en storstad och det innebär att det finns begränsat med jobb liksom i alla småstäder. Många rör sig neråt i landet och söker arbeten, framför allt till storstäder såsom Stockholm. Det är vanligt att människor från småstäder söker arbeten i större städer då det finns begränsat med jobb. Men för det betyder det inte att det inte finns några jobb alls, det finns såklart jobb även i Bollnäs men det är förmodligen lättare att hitta ett jobb på en större ort.


Information om yrket

Samhällsservice inkluderar sådant som samhället erbjuder medborgare, och som bekostats av skatter. Här ingår exempelvis vård, skola, barnomsorg, äldreomsorg, kriminalvård och socialtjänst. Chefsyrken inom dessa områden skiftar väldigt mycket i sina arbetsuppgifter. En chef inom samhällsservice kan vara exempelvis en rektor, förskole-föreståndare eller fängelsedirektör. Gemensamt för alla dessa yrken är att man måste ha bra ledarskapsförmåga och vara en empatisk person som är bra på att lyssna.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats, men det finns gemensamma drag. En chef inom samhällsservice behöver utföra administrativt arbete, såsom att göra upp budgetar, planera arbetstider och förvalta projekt. Dessutom ingår det att styra och motivera personalen i verksamheten, exempelvis på möten eller utvecklingssamtal.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön kan variera beroende på arbetsplats. Vanligast är att man spenderar större delen av arbetsdagen på sitt kontor med stillasittande arbete. Arbetet involverar också en hel del social interaktion. Gemensamt för chefer inom samhällsservice är att de arbetar statligt och har fast anställning.

Rulla till toppen