Lön Övriga handläggare Bollnäs

Snittlön Övriga handläggare i Bollnäs

  • Män 2022: 34100/mån
  • Kvinnor 2022: 30600/mån
  • Medel 2022: 31300/mån

Bollnäs

Bollnäs ligger i Sverige och är en tätort i Hälsingland som tillhör Gävleborgs län. Bollnäs har ca 12000 invånare. Det är ett område rikt på natur och sjöar för den som är en naturmänniska. Men det finns även annat att se och göra i Bollnäs.

Aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs

Det finns en del aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs. De har försökt bevara en del kultur och en populär sevärdhet är Bollnäs kyrka. Om man hellre vill besöka sjöar är sjöarna Voxnan och Varpen värda att besöka. En annan sevärdhet är träslottet i Arbrå som ligger en bit utanför Bollnäs. I denna byggnad kan man ta del av utställningen som finns, man kan ta en mysig fika eller ta en titt i den fina trädgården, det finns också en lekplats för barnen.

Arbetsmarknaden i Bollnäs

Bollnäs är inte en storstad och det innebär att det finns begränsat med jobb liksom i alla småstäder. Många rör sig neråt i landet och söker arbeten, framför allt till storstäder såsom Stockholm. Det är vanligt att människor från småstäder söker arbeten i större städer då det finns begränsat med jobb. Men för det betyder det inte att det inte finns några jobb alls, det finns såklart jobb även i Bollnäs men det är förmodligen lättare att hitta ett jobb på en större ort.


Information om yrket

Det finns många som arbetar som handläggare i offentlig sektor. Vissa handläggare har en speciell yrkestitel, men handläggare som är mer av generalister brukar gå under beteckningen "övriga handläggare". Dessa handläggare arbetar inom staten, regioner och kommuner med att bedöma olika ansökningar och ärenden. Handläggarna är ofta statsvetare, beteendevetare eller kvalificerade administratörer.

Arbetsuppgifter

Handläggare inom det offentliga har till uppgift att hantera olika ärenden som har koppling till arbetsplatsen. Personer som tillhör yrkesgruppen övriga handläggare i en kommun jobbar ofta med att bedöma ansökningar om bygglov, ansökningar om föreningsbidrag och olika tillsynsärenden kopplat till privata verksamheter som fått tillstånd av kommunen. I staten kan handläggare arbeta med administrativa frågor kopplat till projekt på en myndighet, exempelvis jämställdhets- och hållbarhetsfrämjande projekt.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön för handläggare är i allt väsentligt god. Handläggare har ofta god tid avsatt för respektive ärende den är satt att handlägga i syfte att handläggaren ska kunna fatta underbyggda beslut. Arbetsgruppen övriga handläggare omfattas ofta av kollektivavtal som påbjuder generösa semesterförmåner för de omfattade arbetstagarna.

Rulla till toppen