Lön Undersköterskor, habilitering Borgholm

Snittlön Undersköterskor, habilitering i Borgholm

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Borgholm

Borgholm är en populär turistort som ligger på den nordvästra delen av Öland i Kalmar län. Borgholms stad har en folkmängd på ca 4300 invånare och befolkningen ökar kraftigt under sommaren. Tack vare den rika turistnäringen finns det gott om sommarjobb till ungdomar framför allt inom restaurang och handel. Staden är känd för slottsruinen och Sollidens slott där den svenska kungafamiljen bor under sommaren. På Sollidens slott firas alltid kronprinsessan Victorias födelsedag den 14:e juni och det är ett evenemang som drar många besökare varje år. Under sommaren är också Borgholms slottsruin ett välbesökt turistmål, framför allt för musikälskare när det arrangeras musikkonserter i detta unika slott. I Borgholm söks många sommarjobbare framför allt inom restaurang- och handel. Servitriser och butikssäljare är de vanligaste yrkena där man ständigt söker folk under de mer hektiska sommarmånaderna.

Stadens vanligaste yrken

Borgholm är känt för sina många småföretag inom hantverksarbeten främst inom byggnadssektorn. Inne i stadskärnan finns även många småföretag inom restaurang och handel som livnär sig på turism under sommarhalvåret, men även stora företag har börjat etablera sig i Borgholm.

Utbildning

Här finns grundskolor, komvux samt yrkesutbildningar på gymnasial nivå. I Borgholm finns inget universitet så söker man efter ett, är Kalmar den närmsta universitetsstaden.

Några exempel på skolor i Borgholm är:

  • Ölands utbildningscentrum
  • Slottsskolan (åk 1 - 9)

Information om yrket

Undersköterskor inom habiliteringen arbetar med praktisk omvårdnad av och stöd till patienterna. Hos habiliteringen går patienter med någon typ av funktionsnedsättningar. Det kan röra sig om allt från neuropsykiatriska funktionsnedsättningar såsom ADHD eller autism till rent fysiska funktionsnedsättningar såsom förlamning. I det dagliga arbetet träffar man många patienter, och det är viktigt att man är empatisk och förstående. För att bli undersköterska krävs dessutom att man genomgått vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande utbildning på komvux.

Arbetsuppgifter

De arbetsuppgifter en undersköterska kan utföra på habiliteringen är många.
Exempelvis arbetar hen med att hjälpa patienter med att äta, leka eller sköta sin hygien. Man kan också delta då patienter övar upp vardagliga förmågor såsom påklädning, toalettbesök och matlagning. Även en del administrativt arbete ingår.

Arbetsmiljö

Som undersköterska kan man arbeta antingen på en habiliteringsmottagning eller hemma hos patienter. Oavsett vilket är det ett socialt arbete. Man måste kunna samarbeta med andra yrkesgrupper samt ha tålamod med patienterna. Om man arbetar hemma hos patienterna kan nattskift förekomma.

Rulla till toppen