Lön Träarbetare, snickare m.fl. Eskilstuna

Snittlön Träarbetare, snickare m.fl. i Eskilstuna

  • Män 2020: 31200/mån
  • Kvinnor 2020: ../mån
  • Medel 2020: 31200/mån

Eskilstuna

Eskilstuna är en gammal industristad som befinner sig i ett spännande skede. Staden ligger vackert vid Eskilstunaån, i Södermanlands län och har ungefär 69816 invånare i tätorten och 105924 i kommunen (2018).Det går lätt och smidigt att ta sig från storstaden till Eskilstuna med Mälarbanan på lite över en timme.

Staden har gamla anor och kom till under medeltiden. Under den industriella revolutionen var stålet. Än idag är industrin betydande och Volvo och Assa ger sysselsättning.

Arbete och studier

Många Eskilstunabor är anställda i kommunen. Det finns också många småföretagare i kommunen. Även länssjukhuset är en stor arbetsplats. Volvo är också en stor arbetsgivare här.
I Eskilstuna logistikpark växer det fram stora möjligheter till arbete: Amazon flyttade dit hösten 2020 och Coop kommer att flytta sin varuterminal dit.
Mälardalens högskola ligger centralt i staden. Högskolan ska bli universitet 2022.

Fritid

Det finns fina möjligheter till friluftsliv. I friluftsområdet Vilsta kan man åka skidor både utför och i spår. Sörmlandsleden är en populär vandringsled. På sommaren finns många möjligheter till bad. Stranden vid slottet Sundbyholm, där delar av programmet Bonde söker fru spelas in varje år, är välbesökt.

Miljö

Miljöansvar präglar orten. Innevånarna följer ett system för sortering och återvinning som har kopierats utomlands. På Retuna återbruksgalleria kan man bland annat köpa möbler från IKEA Second hand Eskilstuna. Här finns också en ettårig utbildning i återbruk och design.


Information om yrket

Som träarbetare eller snickare är man vanligen anställd hos ett bygg- eller anläggningsföretag. Man kan också vara egenföretagare inom yrket.

Arbetsuppgifter

Träarbetaren arbetar med renovering, nybyggnation eller ombyggnation av hus, lokaler, och bostäder. Man kan också bygga broar eller andra konstruktioner. Ritningsläsning är en stor del av arbetet men träarbetaren har också flera andra arbetsuppgifter under byggets gång. En träarbetare eller snickare kan också arbeta med att till exempel konstruera möbler. Som träarbetare behöver man ofta också välja material efter hållfasthet och efter vad som ska byggas. Just studier av olika material är ofta något som ingår i träarbetarens arbetsuppgifter.

Arbetsmiljö

Träarbetaren samarbetar ofta med andra yrkesgrupper när det gäller större arbeten. Arbetet kan ske inomhus eller utomhus och hög höjd förekommer. När det gäller träarbetare som arbetar med byggnation kan flexibilitet angående arbetsort krävas då byggena ofta ligger på olika ställen. Många gånger är arbetet fysiskt krävande med det finns en hel del hjälpmedel som kranar och elektriska verktyg.

Rulla till toppen