Snittlön Lager- och terminalpersonal i Falköping
- Män 2022: 31000/mån
- Kvinnor 2022: 31200/mån
- Medel 2022: 31000/mån
Falköping
Mellan platåbergen Mösseberg och Ålleberg, i Västra Götalands län, ligger Falköpings kommun. Drygt 30000 invånare rymmer kommunen varav ungefär hälften är bosatta i tätorten. Hit är det lätt att ta sig med både buss och tåg tack vare stadens järnvägsstation. I den gemytliga stadskärnan finns flertalet butiker och caféer. Det finns även ett sorts djur som verkar trivas lite extra bra i kommunen. Falköping har nämligen för några år sedan blivit utsedd till Sveriges kotätaste kommun, det vill säga störst antal kor per invånare. I Falköping finns flertalet grundskolor men även gymnasieskolan Ållebergsgymnasiet samt ett center för vuxenutbildning.
Att göra i Falköping
På Mösseberg finns välbesökta Mössebergs Djurpark som håller öppet året runt. Här finns även en utsiktsplats med ett 35 meter högt torn som ger en fantastisk utsikt över Falbygden. Vintertid rymmer Mösseberg även både skidbacke och skidspår. För den som är intresserad av stadens historia finns Falbygdens Museum och Ekehagens Forntidsby. Ett besök i forntidsbyn är som att resa bakåt i tiden. Här får besökaren uppleva hur det var att leva under just forntiden, antingen genom guidade visningar eller på egen hand. För den som vill går det även att övernatta, och så givetvis i ett forntida hus.
Information om yrket
Den vanligaste arbetsplatsen för en lager- och terminalpersonal är privata företag inom transportbranschen, e-handel, handel eller industrin. De transporterar eget eller andras gods.
Arbetsuppgifter
Lager- och terminalpersonal arbetar oftast i ett stort lagerhus. Arbetsuppgifterna är att skicka och/eller ta emot gods. Gods som skeppas iväg packas efter kundorder, etiketteras och ställs på rätt plats, i regel med truck. Ordern noteras i dator och följesedel tas fram. Det gods som tas emot kontrolleras så mängden och produkten stämmer. Godset etiketteras och placeras där det ska vara. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats.
Arbetsmiljö
Arbetsmiljön kan vara riskfylld. Vanligen är tempot högt och truckar körs bland hyllor och gångar. Incidenter på grund av den mänskliga faktorn är inte ovanligt. Det kan bli ett monotont jobb, men de flesta har roterande schema så man byter uppgifter emellanåt. Arbetet är fysiskt krävande med tunga lyft och vridmoment. Ibland lyfts flera ton om dagen och det sliter på rygg, axlar och nacke. Numera brukar det finnas lyfthjälpmedel som underlättar arbetet.