Lön Banktjänstemän Hallstahammar

Snittlön Banktjänstemän i Hallstahammar

  • Män 2022: 40600/mån
  • Kvinnor 2022: 37200/mån
  • Medel 2022: 38500/mån

Hallstahammar

Hallstahammar ligger i Sverige och är en tätort som tillhör Västmanlands län. I Hallstahammar finns ca 15000 invånare och orten är en gammal bruksort med metallindustri. Hallstahammar ligger intill Strömsholms kanal eller Kolbäcksån som den också kallas. 1 januari 2010 ingick Hallstahammar i förvaltningsområdet för finska språket, vilket innebär att det garanterar vissa rättigheter för de invånare som talar finska.

Sevärdheter i Hallstahammar

Det är mycket historia och kultur i Hallstahammar och därför finns det mycket sådant att upptäcka. Man kan till exempel besöka kanalmuseet "Skantzen", som ligger tätt intill Skantzsjön, därav namnet. Men det bjuds också på sommarcaféer, skolmuseum och musikkvällar på Skantzen. Strömsholms slott är också en sevärdhet i Hallstahammar och värt att besöka. Strömsholms slott tillhör gustaviansk stil och innehar svenskt måleri. Strömsholms slott är ett hippologiskt centrum och varje år har man hästtävlingar.

Häljesta hällristningar

I närheten av Hallstahammar kan man upptäcka Häljesta hällristningar. På två av hällarna finns 225 stycken ristningar med olika symboler och figurer, vilka är Västmanlands största hällristningar. Hällristningarna upptäcktes på 1900-talet och det var väldigt ovanliga motiv och okända mönster. I Bohuslän har man hittat liknande hällristningar och de upptäcktes ungefär samtidigt. Man vet inte om de har någon sammankoppling men avbildningarna är väldigt lika.


Information om yrket

Banktjänstemän arbetar på banker. Olika banktjänstemäns arbetsuppgifter kan dock variera väldigt mycket. Man kan arbeta exempelvis inom rådgivning, analys eller juridik. Det är ett socialt arbete där man har mycket kontakt med kunder, antingen privatpersoner eller företagskunder. Dessutom är det bra att ha goda IT-kunskaper, då man använder sig mycket av digitala lösningar på banker idag. Man kan få jobb som banktjänsteman direkt efter en gymnasieexamen från ekonomiprogrammet, med oftast krävs en högskoleutbildning inom ekonomi.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för en banktjänsteman varierar mycket. Exempelvis kan man hålla på med handel med värdepapper, rådgivningsmöten med kunder, in- och utlåning, kundservice via telefon eller email eller så kan man stå i receptionen och betjäna kunder. Många av arbetsuppgifterna är administrativa och kräver datakunskaper.

Arbetsmiljö

Arbetsplatsen är en bank, och oftast har man ett eget kontor. På vissa arbetsplatser finns möjlighet att delvis arbeta hemifrån, särskilt om man har många administrativa arbetsuppgifter. Eftersom man sitter stilla större delen av arbetsdagen finns risk för hälsoproblem på lång sikt.

Rulla till toppen