Lön Fiskodlare Halmstad

Snittlön Fiskodlare i Halmstad

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Halmstad

I södra Halland ligger det en tätort som heter Halmstad. Halland är en residensstad för Hallands län och en centralort i Halmstad kommun. Befolkningen i Halmstad år 2019 var 70 480 stycken människor och Halmstad har en yta på 33,01 km². I denna artikel så kommer vi att gå igenom bland annat vad man kan göra i Halmstad och annan allmän information om Halmstad.

Detta kan du göra i Halmstad

I Halmstad finns det massvis med saker att göra för både stora och små. Halmstad har både Busfabriken & Leos lekland för barnen. För de lite äldre barnen finns det en fantastisk skatepark. Någonting som passar hela familjen är Halmstads äventyrsland där du kommer mötas av massvis med karuseller, ett dinosaurieland med dinosaurier i verklig storlek, ett piratland, ett smurfland och sist men inte minst ett vattenland med fantastiska rutschkanor som du kan kasta dig ner i för att sedan landa i vatten. Om du behöver övernatta i Halmstad så kan du checka in på hotell.

Sammanfattning av staden

Halmstad ligger i södra Halland och är en residensstad för Hallands län och en centralort i Halmstad kommun. I Halmstad finns det många roliga aktiviteter för både barn, vuxna och barnfamiljer och miljön i Halmstad är helt fantastisk.


Information om yrket

I Sverige är det främst regnbågslax som odlas men även andra laxfiskar och ål förekommer. Förutom matfisk odlas fisk för utsättning och vidareuppfödning. Själva fiskodlingen sker i dammar, sjöar eller hav och företagen inom vattenbruk är ofta små.

Arbetsuppgifter

Framförallt är det ett praktiskt arbete med skötsel av fisken i dess olika stadier men även administrativt arbete som marknadsföring och ansökningar om olika tillstånd förekommer.
Från rom till slakt är det många olika arbetsuppgifter som fiskodlare. Utfodring, hälsokontroller, vattenanalyser och underhåll av det maskinella liksom packning och transport efter slakt är några av alla moment som förekommer på en fiskodling. En åtgärdsplan gällande biosäkerhet och hygien ska finnas framtagen tillsammans med en veterinär eller djurhälsoinspektör. En person eller organisation godkänd av jordbruksverket måste ansvara för hälsoövervakningen på odlingen.

Arbetsmiljö

Arbetet kan stundtals vara tungt och riskfyllt. Vid fiskodling används en del kemikalier varav några kan vara hälsofarliga. Då arbetet sker nära vatten finns risk för drunkning om det exempelvis saknas tillräckligt höga skyddsstaket.

Rulla till toppen