Lön Behandlingsassistenter och socialpedagoger m.fl. Höör

Snittlön Behandlingsassistenter och socialpedagoger m.fl. i Höör

  • Män 2022: 34500/mån
  • Kvinnor 2022: 33800/mån
  • Medel 2022: 34000/mån

Höör

Höör är en tätort med drygt 12 000 invånare, och är centralort i skånska Höörs kommun. Stenhuggeri har varit ett kännetecken för orten ända sedan 1100-talet. Mårten Stenmästare, en historiskt känd stenhuggare, ska ha haft sin verkstad i orten. Än idag finns en dopfunt som han tillverkat kvar i Höörs kyrka.

Natur och omgivningar

I mitten av 1800-talet fick Höör sin egen järnvägsstation, vilket satte fart på ortens befolkningsutveckling. Snart blev Höör också ett centrum för natur och friluftsliv. Höör ligger nämligen nere i en dal, omringad av natursköna områden såsom Frostavallen, Ringsjön och Orups sanatorium. Tågkommunikationerna är än idag viktiga för ortsborna. Eftersom orten ligger mitt i Skåne kan man lätt ta sig till de flesta skånska orterna, bland annat de större städerna Lund och Malmö.

Nöje och kultur

Höör är känt för sina anknytningar till musiken. Årligen hålls en barockmusikfestival och en sommaropera på orten. Dessutom finns en jazzklubb, ett kulturhus, två musikaffärer, en musikskola och en dansbana.

Vidare är Höör ett populärt utflyktsmål på grund av den närliggande Skånes Djurpark. Denna är världens största djurpark med nordiska djur. Totalt finns ca 70 arter. Antalet besökare uppgår årligen till 200 000. I närheten finns även ett flertal populära badplatser och campingar.


Information om yrket

Arbetet som behandlingsassistent eller socialpedagog går ut på att ta hand om barn, ungdomar och vuxna som har svåra problem. Vanligtvis rör det sig om människor med funktionshinder, men det kan också vara de som mår dåligt av sin hemmiljö, eller på grund av missbruksproblematik. För att få arbeta som behandlingsassistent/socialpedagog krävs oftast eftergymnasial utbildning på Folkhögskola eller Yrkeshögskola. Vidare arbetar behandlingsassistenter/socialpedagoger vanligtvis inom offentlig sektor.

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent/socialpedagog innebär arbetet att vara kontaktperson för en eller flera människor. Dessa människor får behandlingsassistenten/socialpedagogen ett personligt ansvar för. A och O är att samtala med personen/personerna för att på så vis få denne/dessa att förändra sin livssituation. Dels för att kunna bli mer självständig, dels för att må bättre på både kort och lång sikt.

Arbetsmiljö

Då behandlingsassistenter/socialpedagoger arbetar med människor som har svåra fysiska och psykiska problem, innebär det också att arbetet är psykiskt krävande. Behandlingsassistenten/socialpedagogen arbetar under mycket stort ansvar, vilket ställer krav på ständig koncentration. Beroende på vem/vilka behandlingsassistenten/socialpedagogen tar hand om, kan denne ibland utsättas för hotfulla situationer.

Rulla till toppen