Lön SOS-operatörer m.fl. Kävlinge

Snittlön SOS-operatörer m.fl. i Kävlinge

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Kävlinge

Kävlinge har knappt 10 000 invånare och är en tätort i den västskånska kommunen Kävlinge kommun. Området har varit bebott ända sedan 5000 år tillbaka i tiden. Det har man insett efter att ha upptäckt fornlämningar i marken. År 1886 blev Kävlinge en järnvägsknut, något som var viktigt för utvecklingen av samhället. Tågkommunikationerna är än idag viktiga för kävlingeborna.

Läget

Kävlinge har två parker, Folkets Park och Kyrkparken. Dessutom finns flera fina naturmiljöer runt omkring orten, särskilt i anslutning till den närliggande Kävlingeån, med möjlighet till vandring och friluftsliv. Samtidigt ligger Kävlinge nära Lund, Landskrona och Malmö, och har en egen tågstation med direkta kommunikationer till dessa städer. Det har gjort det vanligt med pendling mellan Kävlinge och dessa städer för arbete och utbildning.

Kultur och sport

Den nationellt kända youtubern Tova Helgesson, som är från Kävlinge, har satt orten på kartan. I övrigt finns flera kulturföreningar i Kävlinge, bland annat Konstforum och Musikföreningen i Kävlinge. Dessutom anordnas kulturevenemang i Folkets Park varje sommar.

För den som är sportintresserad ligger Kävlinge golfklubb strax intill orten. Dessutom finns flera olika typer av sportföreningar, exempelvis Kävlinge GOIF som spelar på den stora fotbollsplatsen i närheten av tågstationen. Det finns också innebandy- och handbollsklubbar.


Information om yrket

SOS-operatörer är den första kontakten när någon ringer larmcentralen, alltså 112. De måste snabbt bilda sig en uppfattning om situationen och vidta korrekta åtgärder.

Arbetsuppgifter

Som SOS-operatör svarar man i telefon för larmcentralen. Många av de som ringer är upprörda eller i chock så det gäller att hålla lugnet och visa empati. Arbetsuppgifter inkluderar att få en bild av situationen, ställa rätt frågor och ta personliga uppgifter. Man måste sedan göra en bedömning om det behövs ambulans, brandkår eller polis på plats. SOS-operatörer utbildas på plats men det är meriterande om man har någon form av medicinsk utbildning.

Arbetsmiljö

En SOS-operatör arbetar på någon av de 16 larmcentraler som finns runtom i Sverige. Man kan jobba både dag och natt då linjerna måste hållas öppna dygnet runt. Man är aldrig själv utan sitter tillsammans med flera andra anställda. Jobbet kan ibland vara mentalt krävande när man tvingas ta emot jobbiga samtal.

Rulla till toppen