Lön Friskvårdskonsulenter och hälsopedagoger m.fl. Kumla

Snittlön Friskvårdskonsulenter och hälsopedagoger m.fl. i Kumla

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: 33700/mån
  • Medel 2022: 33700/mån

Kumla

Kumla är en tätort som tillhör Örebros län och ligger i Sverige. Kumla har ca 21000 invånare. Kumla är mest känt för fängelset Kumlaanstalten och är Sveriges största fängelse och har också landets bästa säkerhetssystem. Kumlaanstalten kallas också för Kumlabunkern. På Kumlaanstalten spärras brottslingar in som har fått höga straff. De som fått en dom på 4 års fängelse eller mer får sitta på Kumlaanstalten. En brottsling som har ett lägre straff än 4 år får alltså inte sitta på Kumlaanstalten.

Sevärdheter i Kumla

Även om Kumla inte är så stort så finns det fortfarande mycket att se och göra. Man kan besöka museer, badhus, campingplatser, växthus men också ta en mysig promenad och njuta av Kumlas vackra natur och mysiga stad. Ett populärt museum är skoindustrimuseet, detta just för att Kumlabor kallas för skomakare. Det är ett gammalt talesätt för att det tillverkats många skor i just Kumla.

Badhus och camping

Mitt i Kumla ligger Djupdalsbadet där man både kan bada och campa. Badet erbjuder både inomhusbad, spa och caféer. Campingen erbjuder också stugbyar och campingplatser om man vill komma med husvagn eller husbil, samt en del aktiviteter. Tätt intill campingen och badet kan man också besöka sjöparkens växthus. För de allra minsta kan man också besöka Kumlas stadslekplats, Tivoli.


Information om yrket

För den här typen av arbete är man oftast anställd vid myndigheter eller företag, till exempel företagshälsovården. Du kan även ha eget företag och arbeta som konsult. Generellt arbetar hälsopedagogen mer övergripande med hälsovården i en organisation medan friskvårdskonsultenten mer tar sig an själva genomförandet av friskvårdsaktiviteterna.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna handlar om att inspirera människor till ett mer hälsosamt liv, där du kan ta dig an klienter antingen enskilt eller i grupp. Friskvårdskonsulenten jobbar nära sina klienter och genom kartläggning, skapandet av hälsoprofiler och motiverande samtal arbetar man sig fram mot satta målsättningar. Man diskuterar eventuella livsstilsförändringar och ger praktiska råd och stöttning.
Hälsopedagogen arbetar mer strategiskt och är den som utvecklar policys för hur friskvårdsarbetet på en arbetsplats ska bedrivas. Hen ser även till att det finns ett utbud av friskvårdsaktiviteter för de anställda och kan även organisera hälsokampanjer och arrangemang.

Arbetsmiljö

Som friskvårdskonsulent eller hälsopedagog har du din arbetsplats på antingen ditt eget eller någon annans företag. Som hälsopedagog har du ofta kontakt med läkare, dietister, arbetsterapeuter och liknande.

Rulla till toppen