Lön Uppfödare och skötare av sällskapsdjur Kumla

Snittlön Uppfödare och skötare av sällskapsdjur i Kumla

  • Män 2023: ../mån
  • Kvinnor 2023: ../mån
  • Medel 2023: ../mån

Kumla

Kumla är en tätort som tillhör Örebros län och ligger i Sverige. Kumla har ca 21000 invånare. Kumla är mest känt för fängelset Kumlaanstalten och är Sveriges största fängelse och har också landets bästa säkerhetssystem. Kumlaanstalten kallas också för Kumlabunkern. På Kumlaanstalten spärras brottslingar in som har fått höga straff. De som fått en dom på 4 års fängelse eller mer får sitta på Kumlaanstalten. En brottsling som har ett lägre straff än 4 år får alltså inte sitta på Kumlaanstalten.

Sevärdheter i Kumla

Även om Kumla inte är så stort så finns det fortfarande mycket att se och göra. Man kan besöka museer, badhus, campingplatser, växthus men också ta en mysig promenad och njuta av Kumlas vackra natur och mysiga stad. Ett populärt museum är skoindustrimuseet, detta just för att Kumlabor kallas för skomakare. Det är ett gammalt talesätt för att det tillverkats många skor i just Kumla.

Badhus och camping

Mitt i Kumla ligger Djupdalsbadet där man både kan bada och campa. Badet erbjuder både inomhusbad, spa och caféer. Campingen erbjuder också stugbyar och campingplatser om man vill komma med husvagn eller husbil, samt en del aktiviteter. Tätt intill campingen och badet kan man också besöka sjöparkens växthus. För de allra minsta kan man också besöka Kumlas stadslekplats, Tivoli.


Information om yrket

Uppfödare av sällskapsdjur har ofta sin uppfödning i hemmet och man driver i regel ett eget företag. Som skötare av sällskapsdjur kan man arbeta som anställd på till exempel en veterinärklinik.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för en uppfödare av sällskapsdjur är helt enkelt att föda upp bra och trevliga djur som passar bra i familjeliv eller för olika arbeten. Uppfödaren måste se till att djuren har det bra. En skötare till sällskapsdjur har ansvar för utfodring, rastning och annan skötsel. På en veterinärklinik kan skötaren också ta hand om till exempel medicinering och ge råd om passande foder med mera.

Arbetsmiljö

Som uppfödare och skötare av sällskapsdjur sker en hel del arbete inomhus. Man får dock räkna med att också vistas utomhus ibland, i alla fall ett par timmar varje dag. Det är inte så vanligt med tunga lyft, men djuren kan behöva bäras och så även tyngre fodersäckar.

Rulla till toppen