Lön Enhetschefer inom äldreomsorg, nivå 2 Lindesberg

Snittlön Enhetschefer inom äldreomsorg, nivå 2 i Lindesberg

  • Män 2022: 46600/mån
  • Kvinnor 2022: 46700/mån
  • Medel 2022: 46700/mån

Lindesberg

Lindesberg är en kommun med omkring 23 500 invånare, belägen i norra Bergslagen. Kommunen tillhör Örebro län och ligger en dryg halvtimmes bilresa från Örebro centrum. Här finns både förskolor, grundskolor och gymnasium. Många arbetar inom verkstadsindustrin. I kommunen finns bland annat Arvin Meritor, som tillverkar bakaxlar till lastbilar, samt Billerud Korsnäs kartongbruk i Frövi och Rockhammar. Lindesberg har ett av länets tre sjukhus med akutsjukvård dygnet runt.

Föreningslivet och idrott är starka i Lindesberg. Lindesberg har haft ett framgångsrikt handbollslag, LIF Lindesberg samt inom judo med Frövi judoklubb. Här finns också ett judogymnasium som tar in elever från hela landet. I Lindesberg finns en nybyggd arena för både idrott, evenemang och nöjen. Här finns också stadens bowlinghall samt restaurang. Staden kan också erbjuda en biograf samt ett flertal restauranger, pubar och pizzerior.

Stadens strandpromenad är mycket populär och faktum är att det numera går att promenera runt hela Lindessjön, en sträcka på mellan 7 och 8,5 kilometer beroende på vilken rutt man väljer att gå. Hela sträckan tar mellan 2- 3 timmar att gå och längs vägen finns grillplatser och natursköna miljöer. En del av leden är handikappanpassad.

Sjön är en central del i stadsbilden och därmed finns också flera centralt belägna badplatser, bland annat på Loppholmarna och Pälsärmen. Lindesberg erbjuder också ett badhus med både motionssim och äventyrsbad.


Information om yrket

Enhetschefer som arbetar inom äldreomsorgen är oftast medicinskt utbildade, vanligtvis sjuksköterskor. Det är också möjligt att enhetscheferna är socionomer i botten och/eller har annan samhällsvetenskaplig utbildning. Enhetscheferna är oftast anställda inom offentlig sektor, som till exempel på äldreboenden inom kommuner och landsting.

Arbetsuppgifter

Enhetschefen har det övergripande ansvaret över enheten och ska se till att kompetensen används på rätt sätt. Kompetensen ska analyseras och fördelas utifrån enhetens behov, likväl på kort som på lång sikt. Då enhetschefen har ett personalansvar arbetar denne med personalfrågor, till exempel schemaläggning och semesterplanering. Ytterligare arbetsuppgifter är att utveckla nya adekvata rutiner och arbetssätt.

Arbetsmiljö

Arbetet som enhetschef innebär ett stort ansvar. Det ställs krav på att enhetschefen klarar av att axla en stor roll eftersom arbetet kan vara krävande. Vidare bör en enhetschef vara flexibel samt lyhörd, då denne skall ansvara för personalen. Personalfrågorna kan vara olika många och svåra, dels beroende på enhetens storlek, dels beroende på hur välfungerande arbetsgruppen är.

Rulla till toppen