Lön Förvaltare inom skogsbruk och lantbruk m.fl. Lycksele

Snittlön Förvaltare inom skogsbruk och lantbruk m.fl. i Lycksele

  • Män 2023: ../mån
  • Kvinnor 2023: ../mån
  • Medel 2023: ../mån

Lycksele

Lapplands första stad, Lycksele, med sina ca 12000 invånare delas på ett vackert sätt av Umeälven som passerar orten genom sin färd mot Umeå. En imponerande företagsanda råder här inom de flesta områdena. Förutom de sedvanliga sektorerna (kommun och vård) så har besöksnäringen fantastiska förutsättningar att blomstra i Lycksele. Småstadens vackra miljöer byts snabbt ut mot vild och vacker natur. Historiskt sett har platsen varit en naturlig mötesplats för samer och nybyggare vilket har gjort Lycksele till Lapplands kyrko- och marknadsmecka. Året om anordnas det olika evenemang, marknader och mässor. Vildmarksteman varvas med motorvecka. Folkfest året om! För den historiskt intresserade kan ett besök i Kristinebergsgruvan ge en inblick i hur våra förfäder kunde hitta praktiska lösningar med enkla medel. Här finns även den underjordiska kyrkan Sankta Anna som invigdes 1990.

Stadens vanligaste yrken

Vård- och butiksyrken är de vanligaste arbetsområdena här samt inom bygg- och transportindustrin. Här finns också stora möjligheter för dig som vill starta något eget. Ca 1300 etablerade företag finns redan!

Universitet och utbildning

Grundskolan i Lycksele erbjuder samisk integrering vilket innebär att eleven får läsa samiska och även ha samisk slöjd. Tannbergs-skolan erbjuder ett flertal gymnasieprogram med varierande inriktning. Möjlighet att kombinera studierna med längdskidåkning, ishockey eller fotboll finns.


Information om yrket

En skogsförvaltare är en chef inom skogsbranschen som ansvarar för skogsarbeten. Det används sällan som yrkestitel utan det är vanligare att hen kallas för stiftsjägmästare eller regionchef.

Lantmästare kallas den förvaltare som istället är chef inom lantbruksbranschen. Hen kallas därmed inte förvaltare i yrkestiteln.

Arbetsuppgifter

Skogsförvaltaren arbetar främst med att ansvara för skogsarbete som kan inkludera allt från skogsvård till vägunderhåll. Det kan gälla avskogning och det kan gälla återbeskogning.

Lantmästaren har också varierande arbetsuppgifter även om hen främst ansvarar för arbetet inom lantbruket. Hen kan jobba i ett lantbruksföretag men hen kan också jobba med biståndsarbete eller även för bland annat försäkringsbolag eller konsultföretag.

Arbetsmiljö

Förvaltarens arbetsmiljö beror lite beroende på vilken inriktning det handlar om, men något gemensamt är att det handlar mycket om yrken som är praktiska och som bedrivs utomhus. Det finns dock en markant skillnad från förvaltarnas anställda och förvaltaren själv då förvaltaren inte jobbar med skogsbruket eller lantbruket utan ansvarar för det.

Rulla till toppen