Snittlön Chefer inom handel, nivå 1 i Nässjö
- Män 2023: ../mån
- Kvinnor 2023: ../mån
- Medel 2023: ../mån
Nässjö
Nässjö är en tätort som tillhör Jönköpings län och ligger i Sverige. Nässjö har cirka 17.000 invånare. Nässjö är en järnvägsknut och det är också det orten är känd för och är den enda stad i Sverige idag som har järnvägar från sex olika håll. Vad beträffar industrier och företag finns det gott om det i Nässjö. Trafikverket är bland annat en stor industri som håller till där. Förr i tiden fanns även ett ölbryggeri i Nässjö som hette Nässjö bryggeri och tillverkade ölen Fat 21. Men bryggeriet lades ner år 1981 och kort därefter brann byggnaden upp.
Sevärdheter och aktiviteter i Nässjö
I Nässjö finns en mängd sevärdheter och aktiviteter. Man kan besöka olika museer, älgpark en Skullaryd, utställningar, natur och badplatser. Se älgar på nära håll, med en guide får man komma älgarna riktigt nära. Järnvägsmuseet är en populär sevärdhet, också för att Nässjö är en järnvägsknut. Men om man är en naturmänniska och hellre vill uppleva Nässjös natur är Lövhults naturreservat att rekommendera. Här kan man vandra i fin natur och se sjöar och djur. Annars finns även Bäckafallets naturreservat samt Vikskvarns naturreservat.
Utbildningar
Nässjö är den enda ort i Sverige som har riksidrottsgymnasium för bowling. I Sverige finns även två stycken bandygymnasium varav det ena ligger i Nässjö. Men det finns också en del grundskolor och förskolor.
Information om yrket
Butikschefer driver ett företag som säljer olika slags varor. Liknande yrken är butiksägare, butiksledare, butiksinnehavare, varuhuschef och butiksansvarig. Att vara butikschef är ett arbete som kräver att man har bra ledaregenskaper, bra service och en organisationsförmåga.
Arbetsuppgifter
Butikschefen tar hand om det ekonomiska inom företaget som till exempel att göra en budget och se till att man följer den. Budgeten visar kostnader som butiken får ha och hur mycket varor som behöver säljas under en viss period. Man ansvarar även för butikens inköp och dess lagerhållning.
Arbetsmiljö
En butikschef kan arbeta i olika slags butiker och varuhus som till exempel klädaffärer eller livsmedelsbutiker. De kan antingen äga butiken själva eller driva en butik som är en del av en butikskedja som ägs av något större företag.
För att kunna bli butikschef är det viktigt att man har goda kunskaper inom ekonomi, budgetering och bokföring. Man bör också kunna marknadsföra sin butik.