Snittlön Civilingenjörsyrken inom elektroteknik i Nässjö
- Män 2023: 47700/mån
- Kvinnor 2023: 43000/mån
- Medel 2023: 47200/mån
Nässjö
Nässjö är en tätort som tillhör Jönköpings län och ligger i Sverige. Nässjö har cirka 17.000 invånare. Nässjö är en järnvägsknut och det är också det orten är känd för och är den enda stad i Sverige idag som har järnvägar från sex olika håll. Vad beträffar industrier och företag finns det gott om det i Nässjö. Trafikverket är bland annat en stor industri som håller till där. Förr i tiden fanns även ett ölbryggeri i Nässjö som hette Nässjö bryggeri och tillverkade ölen Fat 21. Men bryggeriet lades ner år 1981 och kort därefter brann byggnaden upp.
Sevärdheter och aktiviteter i Nässjö
I Nässjö finns en mängd sevärdheter och aktiviteter. Man kan besöka olika museer, älgpark en Skullaryd, utställningar, natur och badplatser. Se älgar på nära håll, med en guide får man komma älgarna riktigt nära. Järnvägsmuseet är en populär sevärdhet, också för att Nässjö är en järnvägsknut. Men om man är en naturmänniska och hellre vill uppleva Nässjös natur är Lövhults naturreservat att rekommendera. Här kan man vandra i fin natur och se sjöar och djur. Annars finns även Bäckafallets naturreservat samt Vikskvarns naturreservat.
Utbildningar
Nässjö är den enda ort i Sverige som har riksidrottsgymnasium för bowling. I Sverige finns även två stycken bandygymnasium varav det ena ligger i Nässjö. Men det finns också en del grundskolor och förskolor.
Information om yrket
Civilingenjörer inom elektroteknik har kunskaper inom matematik, fysik, elektroteknik och programmering. De kan arbeta inom klassiska elektrotekniska områden som telekommunikation, radar och elkraftteknik eller inom områden som programmering, artificiell intelligens, automation och produktionsekonomi. En civilingenjör inom elektroteknik kan ha yrkesroller som till exempel utvecklingsingenjör, systemutvecklare eller teknisk specialist.
Arbetsuppgifter
Civilingenjörer inom elektroteknik kan arbeta med konstruktion, utveckling och produktion av elektrotekniska produkter och processer. Det är också vanligt att de arbetar med projektledning.
Civilingenjörer inom elektroteknik kan arbeta med både mjukvara och hårdvara. Vanliga arbetsuppgifter är kravställning, utveckling, testning och dokumentation.
Arbetsmiljö
En civilingenjör inom elektroteknik kan arbeta inom nästan vilken teknisk bransch som helst, både i privat och offentlig sektor. Vanliga arbetsgivare kan till exempel vara kommuner, myndigheter, energibolag och företag inom tillverkningsindustrin. Det är vanligt att ingenjörer är anställda av ett konsultbolag och arbetar på projekt hos olika företag. Ofta arbetar de med moderna IT-verktyg och i projektform med begränsad tid för att lösa ett visst uppdrag.