Lön Övriga servicearbetare Nässjö

Snittlön Övriga servicearbetare i Nässjö

  • Män 2022: 26300/mån
  • Kvinnor 2022: 23900/mån
  • Medel 2022: 25500/mån

Nässjö

Nässjö är en tätort som tillhör Jönköpings län och ligger i Sverige. Nässjö har cirka 17.000 invånare. Nässjö är en järnvägsknut och det är också det orten är känd för och är den enda stad i Sverige idag som har järnvägar från sex olika håll. Vad beträffar industrier och företag finns det gott om det i Nässjö. Trafikverket är bland annat en stor industri som håller till där. Förr i tiden fanns även ett ölbryggeri i Nässjö som hette Nässjö bryggeri och tillverkade ölen Fat 21. Men bryggeriet lades ner år 1981 och kort därefter brann byggnaden upp.

Sevärdheter och aktiviteter i Nässjö

I Nässjö finns en mängd sevärdheter och aktiviteter. Man kan besöka olika museer, älgpark en Skullaryd, utställningar, natur och badplatser. Se älgar på nära håll, med en guide får man komma älgarna riktigt nära. Järnvägsmuseet är en populär sevärdhet, också för att Nässjö är en järnvägsknut. Men om man är en naturmänniska och hellre vill uppleva Nässjös natur är Lövhults naturreservat att rekommendera. Här kan man vandra i fin natur och se sjöar och djur. Annars finns även Bäckafallets naturreservat samt Vikskvarns naturreservat.

Utbildningar

Nässjö är den enda ort i Sverige som har riksidrottsgymnasium för bowling. I Sverige finns även två stycken bandygymnasium varav det ena ligger i Nässjö. Men det finns också en del grundskolor och förskolor.


Information om yrket

Övriga servicearbetare är ett samlingsbegrepp för ett flertal yrken som involverar kundkontakter. Det kan handla om diverse arbetsuppgifter i en mataffär, inom sjukvården, verkstäder och event.

Arbetsuppgifter

En servicearbetare utför tjänster på kundens eller arbetsgivarens begäran. Inom byggbranschen kan övriga servicearbetare arbeta med inskrivning av personal, renhållning, underhåll och montage. I verkstäder, på event och i kollektivtrafiken kan servicearbetare svara på frågor, ta emot bokningar och närvara vid kundevent. En person som arbetar med service behöver vara bra på att anpassa sig till situationen de står inför dag för dag. Det är också önskvärt att ha en positiv människosyn och att vara bra på att anpassa sitt sätt att prata efter vad situationen kräver.

Arbetsmiljö

Övriga servicearbetare kan återfinnas på olika typer av arbetsplatser. Yrkesrollen kan vara mentalt krävande då den ibland innebär många kundkontakter. Det finns också yrkesroller inom kategorin som utmanas av stillasittande, enformig belastning och tunga lyft. Välfungerande rutiner för återhämtning är både arbetstagarens och arbetsgivarens uppgift att tillgodose.

Rulla till toppen