Lön Vaktmästare m.fl. Nässjö

Snittlön Vaktmästare m.fl. i Nässjö

  • Män 2022: 28200/mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 28200/mån

Nässjö

Nässjö är en tätort som tillhör Jönköpings län och ligger i Sverige. Nässjö har cirka 17.000 invånare. Nässjö är en järnvägsknut och det är också det orten är känd för och är den enda stad i Sverige idag som har järnvägar från sex olika håll. Vad beträffar industrier och företag finns det gott om det i Nässjö. Trafikverket är bland annat en stor industri som håller till där. Förr i tiden fanns även ett ölbryggeri i Nässjö som hette Nässjö bryggeri och tillverkade ölen Fat 21. Men bryggeriet lades ner år 1981 och kort därefter brann byggnaden upp.

Sevärdheter och aktiviteter i Nässjö

I Nässjö finns en mängd sevärdheter och aktiviteter. Man kan besöka olika museer, älgpark en Skullaryd, utställningar, natur och badplatser. Se älgar på nära håll, med en guide får man komma älgarna riktigt nära. Järnvägsmuseet är en populär sevärdhet, också för att Nässjö är en järnvägsknut. Men om man är en naturmänniska och hellre vill uppleva Nässjös natur är Lövhults naturreservat att rekommendera. Här kan man vandra i fin natur och se sjöar och djur. Annars finns även Bäckafallets naturreservat samt Vikskvarns naturreservat.

Utbildningar

Nässjö är den enda ort i Sverige som har riksidrottsgymnasium för bowling. I Sverige finns även två stycken bandygymnasium varav det ena ligger i Nässjö. Men det finns också en del grundskolor och förskolor.


Information om yrket

Att arbeta som vaktmästare är oftast ett socialt arbete. Det krävs att man inte har tummen mitt i handen utan är händig och lösningsorienterad. Arbetsuppgifterna är varierande och det finns goda chanser att utvecklas och lära sig något nytt.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kan variera från dag till dag, vilket beror på att yrket kan innehålla så oerhört många olika uppgifter, men också på var du arbetar som vaktmästare. Underhållsuppgifter är vanliga arbetsuppgifter. Det kan handla om att underhålla de maskiner som krävs för att utföra vissa uppgifter. Som fastighetsvaktmästare behöver du kunna utföra visst underhåll på exempelvis vissa motorredskap och/eller verktyg. Du kan exempelvis arbeta på en skola och ansvara för lokaler. Som vaktmästare är du ofta länken mellan professionella hantverkare och företaget du arbetar på.

Arbetsmiljön

Det kan förekomma visst ensamarbete men det blir förmodligen aldrig långtråkigt eftersom du alltid har med andra människor att göra. Du är en del av ett arbetslag och är den som ser till att det inte finns något grus i det praktiska maskineriet.

Rulla till toppen