Lön Civilingenjörsyrken inom gruvteknik och metallurgi Norrbottens

Snittlön Civilingenjörsyrken inom gruvteknik och metallurgi i Norrbottens

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Norrbottens län

Norrbottens län är Sveriges nordligaste län. Ytan är ca 98.000 kvadratmeter och stora delar är täckta med skog. Norrbottens natur är otroligt vacker och många åker hit för att fjällvandra i de nationalparker som finns. Oavsett vilken årstid man väljer att åka till Norrland kommer man få samma otroliga upplevelse. För alla djur och naturälskare är Norrlands län ett måste att besöka. Här kan du springa på renar och älgar. Man kan också testa att åka hundspann på fjället, vilket är en väldigt rolig upplevelse. Vill man istället se isskulpturer är det även värt att besöka ishotellet i Jukkasjärvi.


Information om yrket

En civilingenjör som arbetar inom gruvteknik och metallurgi tillhör gruvnäringen och arbetar främst med en allmän civilingenjörsutbildning för att sedan välja inriktning inom gruvteknik. Som det ser ut idag är just denna roll ett bristyrke och det råder stor efterfrågan.

Arbetsuppgifter

Att vara civilingenjör är allmänt ett brett yrke med många valmöjligheter. Arbetar man inom gruvteknik och metallurgi kan man få arbetsuppgifter som utvecklingsarbete av verksamhet, arbetsmiljöfrågor och säkerhet, mineralanalysteknik, utveckling av borrning och processer eller till exempel vara med och utveckla robotik inom gruvindustrin. Allt för att underlätta och modernisera dagens gruvarbeten.

Arbetsmiljö

Beroende på ansvarsområde kan arbetsmiljön innebära både inomhusarbete på kontor eller deltagande och kontroller ute på fältet i gruvmiljöer. Är man ute och kontrollerar till exempel driftsäkerhet ute på arbetsplatser, kan arbetsmiljön stundtals vara bullrig. Men arbetet sker även i kontor och genom samplanering med företagsmöten och arbetet kan innebära resor beroende på uppdrag.

Rulla till toppen