Snittlön Forsknings- och utvecklingschefer, nivå 2 i Norrbottens
- Män 2022: 72300/mån
- Kvinnor 2022: 65300/mån
- Medel 2022: 69800/mån
Norrbottens län
Norrbottens län är Sveriges nordligaste län. Ytan är ca 98.000 kvadratmeter och stora delar är täckta med skog. Norrbottens natur är otroligt vacker och många åker hit för att fjällvandra i de nationalparker som finns. Oavsett vilken årstid man väljer att åka till Norrland kommer man få samma otroliga upplevelse. För alla djur och naturälskare är Norrlands län ett måste att besöka. Här kan du springa på renar och älgar. Man kan också testa att åka hundspann på fjället, vilket är en väldigt rolig upplevelse. Vill man istället se isskulpturer är det även värt att besöka ishotellet i Jukkasjärvi.
Information om yrket
Forsknings- och utvecklingschefer kan ha olika titlar, men gemensamt för dem är att de leder och styr forskningsarbetet vid ett företag, universitet eller annan organisation. Forsknings- och utvecklingschef är i sig inget yrke, utan en tjänst man kan söka. För att bli forsknings- och utvecklingschef bör man utbilda sig till forskare eller expert inom det område man önskar leda forskning inom. Det är bra att ha tidigare arbetserfarenhet innan man söker ett chefsyrke.
Arbetsuppgifter
Som forsknings- och utvecklingschef består en del av arbetet av kontakt med de anställda. Man övervakar projektet, ger råd och håller i möten. Det är viktigt att på ett tydligt och bra sätt kommunicera med de som bedriver forskningen. Dessutom håller forsknings- och utvecklingschefen i planeringen för projektet samt eventuell kontakt med de som finansierar forskningen.
Arbetsmiljö
Forsknings- och utvecklingschefer har ett socialt yrke, där ledarskaps- och planeringsförmåga är viktigt. Att kunna samarbeta är nödvändigt. Det är ett omväxlande yrke där man utvecklas mycket som person.