Lön Tekniker, bilddiagnostik och medicinteknisk utrustning Norrköping

Snittlön Tekniker, bilddiagnostik och medicinteknisk utrustning i Norrköping

  • Män 2023: 31400/mån
  • Kvinnor 2023: ../mån
  • Medel 2023: 30800/mån

Norrköping

Norrköping är en stad som är belägen i Östergötland med en befolkning på omkring 140 000 invånare som i stor utsträckning är väldigt välutbildade.

Norrköping har historiskt sett varit en industristad, med störst fokus på textilindustrin på grund av dess ultimata läge med Motala ström som rinner genom staden. I takt med att världen blivit mer sammankopplad och transportmöjligheterna blivit större importerar vi nu mera textilier från Asien som har intriktat sig i stor utsträckning på textilindustrin, och behovet av inhemsk produktion har minskat. Av den anledningen avvecklades industrierna inom den branschen och Norrköping är numera en stad med arbetskraft som arbetar i varierande branscher. Nu inrymmer de gamla industrifabrikerna främst bostäder och skolor.

Restaurangbranschen är även enormt etablerad i staden med många restauranger och caféer som förser många invånare med arbete. Restaurangerna är främst belägna på Drottninggatan och Kungsgatan, vilket är två centrala gator i staden

Stadens vanligaste yrken

De vanligaste yrkena i Norrköping är programmerare, men även företagssäljare och grundskolelärare är vanliga yrken i staden. Dessa två yrken är främst kvinnodominerade, och det finns en stor efterfrågan i staden på detta.

Universitet och utbildning

I Norrköping finns ett campus tillhörande Linköpings universitet (LIU) som erbjuder ett flertal kurser och program. Även östsvenska yrkeshögskolan erbjuder utbildning i staden.


Information om yrket

Som tekniker inom området bilddiagnostik och medicinsk utrustning kan man vara anställd på sjukhus eller på företag som producerar medicinteknisk utrustning. Arbete som konsult på olika företag förekommer också.

Arbetsuppgifter

I rollen som tekniker inom bilddiagnostik och medicinsk utrustning arbetar man med att utveckla och ta fram tekniska hjälpmedel för vård och omsorg. Det kan exempelvis gälla röntgenutrustning, ultraljud eller tekniska hjälpmedel vid kirurgi.

Arbetar man på en medicinteknisk avdelning på sjukhus kan även underhåll och reparation av medicinteknisk utrustning höra till arbetsuppgifterna.

Som tekniker i en konsultroll kan man arbeta på olika arbetsplatser med att ta fram medicinteknisk utrustning och hjälpmedel enligt specifika önskemål från kunden.

Arbetsmiljö

För tekniker inom detta område är arbete i sjukhusmiljö vanligt, men man kan också arbeta på tillverkande företag. Oavsett var man är anställd sker mycket av arbetet med datorn som hjälpmedel.

Resor kan förekomma i jobbet, speciellt i de fall man arbetar som konsult hos flera olika klienter.

Rulla till toppen