Lön Förvaltare inom skogsbruk och lantbruk m.fl. Örebro

Snittlön Förvaltare inom skogsbruk och lantbruk m.fl. i Örebro

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Örebro län

Örebro län bildades 1639 och består av landskapet Närke samt delar av Värmland, Västergötland, Västmanland, Östergötland och Dalarna. Länet består av 12 kommuner och sträcker sig från Bergslagsskogarna i norr ner till slättlandskapet i söder. Residensstad är Örebro som också är den största kommunen i länet med sina drygt 155 000 invånare. Näst största kommun är Karlskoga med drygt 30 000 invånare och minst är Ljusnarsberg med sina 4701 invånare. Totalt i länet bor det drygt 302 000 personer. Största sjöarna i länet är Hjälmaren och Vättern. I länet finns också ett hundratal naturreservat och två nationalparker.


Information om yrket

En skogsförvaltare är en chef inom skogsbranschen som ansvarar för skogsarbeten. Det används sällan som yrkestitel utan det är vanligare att hen kallas för stiftsjägmästare eller regionchef.

Lantmästare kallas den förvaltare som istället är chef inom lantbruksbranschen. Hen kallas därmed inte förvaltare i yrkestiteln.

Arbetsuppgifter

Skogsförvaltaren arbetar främst med att ansvara för skogsarbete som kan inkludera allt från skogsvård till vägunderhåll. Det kan gälla avskogning och det kan gälla återbeskogning.

Lantmästaren har också varierande arbetsuppgifter även om hen främst ansvarar för arbetet inom lantbruket. Hen kan jobba i ett lantbruksföretag men hen kan också jobba med biståndsarbete eller även för bland annat försäkringsbolag eller konsultföretag.

Arbetsmiljö

Förvaltarens arbetsmiljö beror lite beroende på vilken inriktning det handlar om, men något gemensamt är att det handlar mycket om yrken som är praktiska och som bedrivs utomhus. Det finns dock en markant skillnad från förvaltarnas anställda och förvaltaren själv då förvaltaren inte jobbar med skogsbruket eller lantbruket utan ansvarar för det.

Rulla till toppen