Lön Avdelningschefer inom äldreomsorg, nivå 1 Östergötlands

Snittlön Avdelningschefer inom äldreomsorg, nivå 1 i Östergötlands

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: 61600/mån
  • Medel 2022: 61600/mån

Östergötlands län

Östergötlands län är beläget i sydöstra delen av landet och innefattar 13 kommuner, varav Linköping är den största, tätt följd av Norrköping.

Naturen är av varierande art och länet är mycket rikt på sjöar. Den centrala delen utgörs av flackt slättlandskap medan de södra och norra delarna består av skogsmarker. Länets västra del gränsar mot Vättern, som är Sveriges andra största sjö, och den östra delen gränsar mot Östersjöns skärgård.

Exempel på sevärdheter i Östergötland är Kolmårdens djurpark, Göta kanal, Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum och Vadstena slott. Även Omberg är ett populärt besöksmål.

Sedan 2012 bärs titeln hertiginna av Östergötland av prinsessan Estelle.
Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary blir hertiginna av Östergötland


Information om yrket

Avdelningschefer inom äldreomsorg utgör en stor yrkesgrupp i offentlig sektor. En avdelningschef inom äldreomsorgen är vanligtvis ansvarig för en eller flera avdelningar på ett äldreboende, antingen i kommunal eller privat regi.

Arbetsuppgifter

En avdelningschef inom äldreomsorgen är ansvarig för personalen och de boende som tillhör en viss avdelning på ett kommunalt eller ett privat äldreboende. Det finns även avdelningschefer inom äldreomsorgen som ansvarar för en eller flera enheter inom hemtjänsten. Arbetsuppgifterna handlar ytterst om att arbetsleda undersköterskor, sjuksköterskor och vårdbiträden på avdelningen. Avdelningschefen är vidare ansvarig för det medicinska arbetet tillsammans med den medicinskt ansvariga sjuksköterskan. Vidare ansvarar avdelningschefen för att ha kontakt med brukare, anhöriga samt övriga myndighetskontakter.

Arbetsmiljö

Avdelningschefer inom äldreomsorgen har regelbundna arbetstider. Arbetet utförs på plats på äldreboendet eller på plats på avdelningskontoret för hemtjänst. En avdelningschef behöver vanligtvis inte ta med sig arbetet hem efter avslutad arbetsdag. Övertid förekommer dock i särskilt arbetstunga perioder.

Rulla till toppen