Lön Forsknings- och utvecklingschefer, nivå 2 Ronneby

Snittlön Forsknings- och utvecklingschefer, nivå 2 i Ronneby

  • Män 2022: 72300/mån
  • Kvinnor 2022: 65300/mån
  • Medel 2022: 69800/mån

Ronneby

Ronneby ligger i Blekine län och är centralort i Ronneby kommun. Staden är belägen vid Ronnebyån och ligger nära Östersjökusten. Staden har anor som kurort och Ronneby Brunn blomstrade ända fram till sekelskiftet 1900, och förde också med sig den stadsbild som Ronneby har än idag med träarkitektur i schweizerstil. Staden har historiskt sett varit en handelsstad medan man i modern tid har fokuserat på verkstadsindustri, tillverkningsindustri och småföretagande. Stora arbetsgivare i Ronneby är bland annat Alfa Laval, Blekinge flygflottilj, Flextronics, Ronneby Brunn och Tarkett. I Ronneby fanns tidigare Blekinge Tekniska Högskola, men verksamheten flyttade 2010 över till grannorten Karlskrona.

Kultur och turism

Sedan många år tillbaka arrangeras under sommarhalvåret en stor loppis i Brunnshallarna i anslutning till Brunnsparken. I Brunnsparken arrangeras också sedan 2001 Nostalgia Bilutställning där bland annat bilar, motorcyklar, mopeder och flygplan ställs ut. Sommartid arrangeras också bilträffar i Brunnsparken. Varje sommar arrangeras även marknaden Tosia Bonnadan som drar mängder med besökare.

Stadens vanligaste yrken

De vanligaste yrkeskategorierna i Ronneby är grundskollärare, fritidspedagog, förskollärare och undersköterska. Det vanligaste yrket bland kvinnor är undersköterska, och det vanligaste yrket bland männen är ingenjör och tekniker.

Den största sektorn i staden är tillverkning och utvinning. Andra stora yrkeskategorier är civila myndigheter och försvaret, utbildning, samt vård och omsorg.


Information om yrket

Forsknings- och utvecklingschefer kan ha olika titlar, men gemensamt för dem är att de leder och styr forskningsarbetet vid ett företag, universitet eller annan organisation. Forsknings- och utvecklingschef är i sig inget yrke, utan en tjänst man kan söka. För att bli forsknings- och utvecklingschef bör man utbilda sig till forskare eller expert inom det område man önskar leda forskning inom. Det är bra att ha tidigare arbetserfarenhet innan man söker ett chefsyrke.

Arbetsuppgifter

Som forsknings- och utvecklingschef består en del av arbetet av kontakt med de anställda. Man övervakar projektet, ger råd och håller i möten. Det är viktigt att på ett tydligt och bra sätt kommunicera med de som bedriver forskningen. Dessutom håller forsknings- och utvecklingschefen i planeringen för projektet samt eventuell kontakt med de som finansierar forskningen.

Arbetsmiljö

Forsknings- och utvecklingschefer har ett socialt yrke, där ledarskaps- och planeringsförmåga är viktigt. Att kunna samarbeta är nödvändigt. Det är ett omväxlande yrke där man utvecklas mycket som person.

Rulla till toppen