Litteraturstipendium – Pengar tillbaka för din studentlitteratur

En av de främsta anledningar för dig som student att gå med i facket är alla förmåner som erbjuds dig till en liten kostnad. Vill du spara pengar på studentlitteratur?

Säg hej till Unionens litteraturstipendium!

Ett litteraturstipendium från Unionen ger dig möjlighet att få tillbaka stora delar av pengarna du lagt på kurslitteratur och annat material under din studieperiod, det kostar bara 100kr för hela studietiden och då kan du få tillbaka hela 3150 kr om du sparar dina kvitton.

Läs mer om Unionen Student för dig som pluggar – endast 100 kr för hela studietiden

Unionentextprisbli medlem
unionen studentPengar tillbaka för kurslitteratur Få tillgång till Unionens Litteraturstipendium100 krBLI MEDLEM

Vad är Unionens Litteraturstipendium?

Unionen söker hela tiden nya möjligheter att nå ut till sina medlemmar som ser en framtid inom den privata sektorn, för att hitta dessa personer tidigt har man förstått att det är viktigt att nå ut till Studenter. Litteraturstipendium gör det möjligt att få tillbaka över 3000 kronor som du under din studieperiod har spenderat på kurslitteratur men även annat kursmaterial.

Hur fungerar Unionens litteraturstipendium?

För att kunna ansöka om litteraturstipendium genom Unionen krävs det att du uppfyller deras krav, dessa inkluderar; Att du är studentmedlem, Ifyllnad av blankett, redovisning av kvitton, kursintyg samt en litteraturlista eller materiallista från ditt läroverk.

Behandlingstid

Litteraturstipendiet har en behandlingstid på 5 veckor, genom att logga in på Unionens hemsida kan du snabbt och enkelt hitta ditt ärende och status för detta.

Vad får jag ersättning för?

Även om Unionens studentstipendium heter Litteraturstipendium så ger det dig möjlighet att få tillbaka pengar på andra saker än kurslitteratur. Saker utöver litteratur som du kan beviljas ersättning förutsatt att det krävs i din utbildning inkluderar bland annat miniräknare eller delbetalning av dator.

Hur hög ersättning får jag?

Den högsta ersättningen du kan få genom Unionens litteraturstipendium är 3200 kronor, detta kräver att alla kvitton är daterade under din tid som studentmedlem i Unionen och att du uppgraderat till ett yrkesverksamt medlemskap. Det kräver också att du minst varit medlem i 6 månader.

Hur får jag tillgång till min Litteratur eller materiallista?

Denna ska generellt finnas att tillgå på ditt lärosätes hemsida, oftast kan du hitta den i samband med kursplan. Ladda ner och skriv ut denna lista och bifoga den med din ansökan.

Hur hittar jag mitt kursintyg?

Detta kan du generellt tillgå direkt från din skolas administration. På intyget är det viktigt att det säger vilken kurs det gäller samt vilken period utbildningen har fortlöpt. Givetvis är det också viktigt att ditt namn finns med på ditt kursintyg.

Kan jag även tillgodoräkna begagnade böcker?

En av de vanligaste frågorna kring Unionens litteraturstipendium är om kan ansöka för begagnad litteratur, något man kan förutsatt att man fått med lite viktigt information. Det som krävs är att du kan redovisa;

  • datum då köpet ägde rum, köparens namn
  • säljarens signatur, namnförtydligande, telefonnummer
  • litteraturens titel, pris och betalningssätt

Vi hoppas detta hjälper dig att få så mycket ut av unionens litteraturstipendium som möjligt!

Unionen Student för dig som pluggar – endast 100 kr för hela studietiden

Rulla till toppen