Stipendium studier

Som student har man oftast en tight budget och alla medel som kan dryga ut kassan under din studietid är väldigt välkomna, därför bör du fortsätta läsa och se hur lätt det är att fixa stipendium för studier som kan spara dig tusenlappar. En av de enklaste och bästa möjligheterna för dig som är student är stipendier du kan få genom ditt fackförbund.

Söka stipendier för studier kan du göra på olika sätt, men det vi kommer fokusera på här är ett av de enklaste sättet att förbereda dig inför arbetslivet för en väldigt låg kostnad (100 kr för hela din studietid) Först och främst vill vi upplysa om Litteraturstipendium från Unionen vilket gör det möjligt för dig att spara plånboken på 3 200 kronor för kurs-relaterade kostnader under dina studier.

Unionens litteraturstipendium är bara ett av många stipendier att söka som studenter. Unionens studiestöd slutar dock inte vid deras litteraturstipendium (Som inte bara täcker litteratur utan även saker som kåravgift eller andra saker som är direkt kopplade till just din utbildning) Fackförbundet unionen erbjuder också ett Uppsatsstipendium på 10 000 kronor.

Unionen Student för dig som pluggar – endast 100 kr för hela studietiden

Student stipendier genom facket

Att bli student medlem i Unionen är snabbt, enkelt och framförallt billigt! Genom medlemskapet får du tillgång till Unionens litteraturstipendium vilket gör att Unionen återbetalar kurslitteratur och andra material under dina studier upp till 3 200 kronor.

Att söka medlemskap i Unionen student är allt som krävs för att du ska vara på din väg att få tillgång till deras student stipendium, men det finns några viktiga saker du bör veta och tänka på för att förbereda dig inför ditt fackliga medlemskap.

stipendium-unionen

Vad kan jag använda Unionens litteraturstipendium till?

Alla fonder och stipendier för studenter fungerar olika, Unionens litteraturstipendium kräver framförallt att du kan visa upp ett intyg från ditt lärosäte/högskola eller universitet som konfirmerar litteratur eller material som krävs för din utbildning, detta ska redovisas tillsammans med kvitton för alla inköp. Observera att endast kvitton daterade under ditt medlemskap i Unionen Student är godkända för ersättning.

Du måste även varit medlem i Unionen student minst 6 månader för att vara berättigad att söka deras student stipendium. Litteraturstipendium blir inte aktivt innan du som medlem uppdaterar ditt student medlemskap till yrkesverksam.

Kan jag köpa begagnad kurslitteratur?

Det går bra så länge du följer Unionens riktlinjer, det kan du läsa mer om här på punkt nio. Framförallt handlar det om att kunna redovisa handskrivet originalkvitto vare sig du köper av en kompis eller någon på blocket.

När får jag pengarna för litteraturstipendiet?

Normalt sätt ligger behandlingstiden för varje ansökan på runt 5 veckor genom Unionens webbtjänst kan du alltid hålla koll på dina ansökningar och förfrågningar som medlem.

Student stipendier vid studier & andra förmåner

Ett fackligt medlemskap som student ger dig inte bara möjlighet att spara pengar genom student stipendium utan också många andra förmåner. Unionens studentmedlemskap ger dig bland annat möjlighet att få facklig rådgivning och juridiskt stöd när det behövs.

Andra förmåner i medlemskapet inkluderar; rabatter till en mängd tjänster och produkter, studentpris på försäkringar och verktyg för att börja din yrkesverksamma karriär på absolut bästa sätt med CV-Granskning och intervjuteknik. Ska du börja studera till våren eller hösten? Passa på och var tidigt ute så du kan få maximalt ut av ditt medlemskap, kom ihåg att det just nu bara kostar 100kr för hela din studietid!

Rulla till toppen