Snittlön Intensivvårdssjuksköterskor i Tibro
- Män 2023: 46800/mån
- Kvinnor 2023: 47700/mån
- Medel 2023: 47600/mån
Tibro
Tibro ligger knappt två mil öster om Skövde i Västra Götalands län. I kommunen bor 11 251 invånare, varav 8 572 i tätorten.
Det som framförallt har satt Tibro på kartan är en mycket lång tradition av trä- och möbelhantverk.
Redan på 1700-talet utvecklade bönder och torpare i trakten sitt hantverkskunnande för att kunna komplettera sina inkomster med att sälja förädlat virke i olika former. I samband med industrialiseringen i mitten av 1800-talet tog möbeltillverkningen fart ordentligt. På 1920-talet började specialiseringen inom möbeltillverkningen och fortsatte att expandera fram till slutet av 1970-talet. I dag finns ett 60-tal företag i branschen på orten. Flera ledande möbelkoncerner finns etablerade i Tibro, bland dem MIO, Tibro Kök, SA Möbler, IRE Möbler och OFFECCT.
På senare år har Tibro och tagit plats som ett viktigt logistikcentrum. Tibro är Skandinaviens största logistikcentrum för möbelindustrin med företaget LGT Logistics AB, med 350 anställda som också är en av de största arbetsgivarna i kommunen. Många som bor i Tibro pendlar dock till Skövde för att arbeta, inte minst på Volvo Powertrain och Volvo Cars som är stora arbetsgivare i regionen.
Kända personer från Tibro är bland annat Anders Eriksson, sjufaldig världsmästare i enduro, konståkerskorna Viktoria Helgesson och Joshi Helgesson, båda med i Sveriges VM-trupp, och sist men inte minst tennisproffset Robin Söderling som är bördig från Tibro.
Information om yrket
Vårdyrket sjuksköterska kommer med olika former av specialiseringar. Intensivvårdssjuksköterskor arbetar med akutsjukvård och svårt sjuka patienter. Inom denna specialisering behöver sjuksköterskan kunna bedöma en situation och fatta beslut snabbt. För att bli intensivvårdssjuksköterska krävs en grundutbildning till sjuksköterska, och en fördjupning inom just akutsjukvård.
Arbetsuppgifter
En sjuksköterska av denna typ kan ha många uppgifter på en akutmottagning. De håller till exempel i intervjuer vid ankomst till akuten, tar prover, assisterar vid och utför vissa behandlingar.
På grund av deras arbetsuppgifter och miljö är det viktigt att de är stresståliga och kan fatta livsavgörande beslut och bedöma en situation snabbt.
Deras arbetsuppgifter kan också röra rehabilitering.
Arbetsmiljö
Sjuksköterskor med denna specialisering arbetar vid ett sjukhus. De arbetar oftast vid en akutavdelning, och arbetar i team tillsammans med andra sjuksköterskor, läkare och övrig sjukhuspersonal såsom ambulanssjukvårdare och ambulanssköterskor.
Arbetstider
Arbetstiderna kan variera, och det är vanligt att man arbetar i skift.