Lön Laboratorieingenjörer Trelleborg

Snittlön Laboratorieingenjörer i Trelleborg

  • Män 2022: 40300/mån
  • Kvinnor 2022: 38000/mån
  • Medel 2022: 39000/mån

Trelleborg

Trelleborg är en stad belägen i Skåne och är även Sveriges absolut sydligaste stad. Staden har omkring 45 000 invånare. I staden finns Trelleborg AB, ett industriföretag som specialiserar sig på gummitillverkning - en verksamhet som ger en sysselsättning till många invånare. Drygt 25 000 människor är anställda på företaget som är ledande i branschen - lösningar till industriföretag för att öka säkerheten på arbetsplatsen men även för att utveckla tillverkningsprocesserna inom företaget som de säljer tjänsten och produkterna till.
På grund av dess fördelaktiga läge vid Östersjön har staden även en stor turism i synnerhet under sommarhalvåret, något som genererar en stor inkomst för staden. Staden som sådan brukar även kallas för palmstaden till följd av de palmer som är planterade sydväster om staden där många trafikanter kör förbi.

Stadens vanligaste yrken

De vanligaste yrkena i Trelleborg är vårdpersonal i alla kategorier, lärare och byggarbetare. Det finns en stor efterfrågan på samtliga nämnda yrkeskategorier, i synnerhet inom vården som ständigt söker medarbetare både i den privata och statliga sektorn.

Universitet och utbildning

I Trelleborg finns en yrkeshögskola och även ett folkuniversitet som lockar många studenter, både från Trelleborg men även från närliggande orter. Dessa erbjuder ett brett utbud av utbildningar inom en mängd olika branscher.


Information om yrket

En laboratorieingenjör arbetar med att analysera och kontrollera olika kemiska produkter i ett laboratorium. Som laboratorieingenjör kan man arbeta i flera olika typer av laboratorier, exempelvis inom läkemedelsframställning, forskning, pappersindustrin eller vid universitet och högskolor. Arbetet är flexibelt och intellektuellt stimulerande. För att bli laboratorieingengör krävs någon typ av högskoleutbildning inom kemi, biokemi, biomedicin eller liknande.

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör planerar och utvecklar man analysmetoder, som man sedan utför. Man arbetar mycket med avancerade analysmaskiner och datorteknik. Många av analyserna och kontrollerna utförs ofta för att kontrollera vad som finns i vissa produkter, eller för att kvalitétstesta det som framställs. När analyserna är färdiga sammanställer laboratorieingenjören resultaten av dessa i en rapport.

Arbetsmiljö

Laboratorieingenjörer arbetar i laboratorium, som tidigare nämnt finns på många olika platser i samhället. I ett laboratorium finns alltid risker, såsom frätande och brandfarliga kemikalier. Det är därför viktigt att alltid använda säkerhetsutrustning korrekt. Yrket som laboratorieingenjör involverar mycket samarbete med andra yrkesgrupper i laboratoriet, såsom kemister, biologer och laboratorietekniker.

Rulla till toppen