Lön Tågvärdar och ombordansvariga m.fl. Trelleborg

Snittlön Tågvärdar och ombordansvariga m.fl. i Trelleborg

  • Män 2022: 33800/mån
  • Kvinnor 2022: 32300/mån
  • Medel 2022: 33100/mån

Trelleborg

Trelleborg är en stad belägen i Skåne och är även Sveriges absolut sydligaste stad. Staden har omkring 45 000 invånare. I staden finns Trelleborg AB, ett industriföretag som specialiserar sig på gummitillverkning - en verksamhet som ger en sysselsättning till många invånare. Drygt 25 000 människor är anställda på företaget som är ledande i branschen - lösningar till industriföretag för att öka säkerheten på arbetsplatsen men även för att utveckla tillverkningsprocesserna inom företaget som de säljer tjänsten och produkterna till.
På grund av dess fördelaktiga läge vid Östersjön har staden även en stor turism i synnerhet under sommarhalvåret, något som genererar en stor inkomst för staden. Staden som sådan brukar även kallas för palmstaden till följd av de palmer som är planterade sydväster om staden där många trafikanter kör förbi.

Stadens vanligaste yrken

De vanligaste yrkena i Trelleborg är vårdpersonal i alla kategorier, lärare och byggarbetare. Det finns en stor efterfrågan på samtliga nämnda yrkeskategorier, i synnerhet inom vården som ständigt söker medarbetare både i den privata och statliga sektorn.

Universitet och utbildning

I Trelleborg finns en yrkeshögskola och även ett folkuniversitet som lockar många studenter, både från Trelleborg men även från närliggande orter. Dessa erbjuder ett brett utbud av utbildningar inom en mängd olika branscher.


Information om yrket

Tågvärdar och ombordsansvariga kategoriseras som servicepersonal. Som tågvärd behöver man ingen speciell utbildning i form av ett gymnasieprogram med fördjupning. Utbildningen får man oftast via företaget man är anställd vid, och är ofta några veckor lång. Tågvärdar bör vara trygga i sig själva, kunna uppvisa ett gott kundmedvetande och samtidigt ha kunskap om första hjälpen och konflikthantering.

Arbetsuppgifter och arbetsmiljö

Tågvärdar har tåg som sin arbetsplats, och deras arbete går ut på att få resenärerna att känna sig väl omhändertagna. De svarar på frågor angående resan och resebyten, hjälper resenärerna att orientera sig ombord tåget. De ansvarar även för säkerheten ombord och bör kunna ge första hjälpen om så krävs. De kan i vissa fall vara ansvariga för försäljning av diverse proviant om tåget har en kiosk, och se till så att dörrarna stängs ordentligt vid på och avstigning.
Arbetstiderna kan variera beroende på arbetstillfälle och ort.

Rulla till toppen