Lön Anläggningsdykare Värmlands

Snittlön Anläggningsdykare i Värmlands

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Värmlands län

Värmlands län ligger i västra Svealand och omfattar landskapet Värmland, förutom Karlskoga kommun. Länet bildades 1779 då det styckades av från Örebro och då blev också Karlstad residensstad. Det gränsar till Dalarnas län och Örebro län i norr och öster, Västra Götalands län i söder och Norge i väster. I söder ligger också Sveriges största sjö Vänern. Ytan är på 17.583 kvadratkilometer och folkmängden är drygt 282.800 personer med en befolkningstäthet på 16 invånare per kvadratkilometer. Länet består av 16 kommuner: Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.


Information om yrket

Att arbeta som anläggningsdykare är ett fysiskt och annorlunda jobb. En anläggningsdykare utför olika bygg- och anläggningsjobb under vattenytan. Det är ett omväxlande arbete som ställer höga krav på fysiken men även på yrkesskickligheten. Det krävs en god kondition men också en god psykisk hälsa eftersom det kan uppkomma situationer som är mycket påfrestande.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är exempelvis borra, spränga, armera eller gjuta och de utförs på hamnar, broar eller kraftverk. Eftersom en anläggningsdykare utsätts för stora påfrestningar är det extra viktigt att alla säkerhetsföreskrifter följs. Det krävs även att en anläggningsdykare är duktig på att kombinera dykning med yrket för att det ska fungera optimalt.

Arbetsmiljö

En anläggningsdykare utför olika arbetsuppgifter under vattenytan. Det flesta jobben görs på 0-10 meters djup men det förekommer arbeten ned till 50 meters djup även om det är mer sällan. Det är inte sällan det uppkommer situationer där problem måste lösas i extrema miljöer.

Rulla till toppen