Lön Arbetsledare inom tillverkning Värmlands

Snittlön Arbetsledare inom tillverkning i Värmlands

  • Män 2022: 42500/mån
  • Kvinnor 2022: 41200/mån
  • Medel 2022: 42300/mån

Värmlands län

Värmlands län ligger i västra Svealand och omfattar landskapet Värmland, förutom Karlskoga kommun. Länet bildades 1779 då det styckades av från Örebro och då blev också Karlstad residensstad. Det gränsar till Dalarnas län och Örebro län i norr och öster, Västra Götalands län i söder och Norge i väster. I söder ligger också Sveriges största sjö Vänern. Ytan är på 17.583 kvadratkilometer och folkmängden är drygt 282.800 personer med en befolkningstäthet på 16 invånare per kvadratkilometer. Länet består av 16 kommuner: Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.


Information om yrket

Arbetsledare inom tillverkning återfinns vanligen som anställda inom tillverkande industrier.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för en arbetsledare kan variera beroende på arbetsplatsens inriktning och storlek. En arbetsledare har vanligtvis ett övergripande ansvar över en arbetsgrupp. Arbetsledaren är den som planerar och samordnar det dagliga arbetet, och kontrollerar att det flyter på som planerat.

Beroende på vilken arbetsplats det rör sig om, kan arbetet som arbetsledare även innebära en del administrativa uppgifter. Det kan till exempel vara schemaläggning, fakturering eller beställning av material. På vissa arbetsplatser deltar arbetsledaren i själva tillverkningsprocessen i större utsträckning, medan det på andra arbetsplatser mer liknar ett kontorsjobb.

På större industrier ansvarar arbetsledaren ofta för en del av produktionslinjen, medan arbetsledare på mindre arbetsplatser har övergripande ansvar för hela tillverkningsprocessen.

Arbetsmiljö

Arbetsledare inom tillverkning arbetar ofta på olika typer av fabriker där produkter tillverkas med hjälp av maskiner. Beroende på vilken typ av industri det är, kan arbetet ibland innebära tunga lyft. Ofta finns hjälpmedel att tillgå för att underlätta arbetet.

Rulla till toppen