Lön Fastighets- och förvaltningschefer, nivå 2 Västmanlands

Snittlön Fastighets- och förvaltningschefer, nivå 2 i Västmanlands

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 49800/mån

Västmanlands län

Västmanlands län består av 10 kommuner och är ett av Sveriges mindre län. Länet ligger längs med Hjälmaren och Mälaren mot Bergslagen. Den största av tätorterna i länet är Västerås som har ungefär 50% av den sammanlagda befolkningen i Västmanlands län. Ytan på länet är ungefär 5118 km² och befolkningen var 273 929 år 2019. Västmanlands läns vapen har en vit eller silvrig bakgrund med tre sammanhängande blå kullar. Från varje kulle kommer det en röd eldflamma. Några populära sevärdheter i Västmanlands län är bland annat Sala silvergruva, Anundshög, Bergslagens medeltidsmuseum, Lapphyttan, Västerås domkyrka samt Västerås historiska skeppsmuseum.


Information om yrket

Fastighets- och förvaltningschefer är chefer för en förvaltning i en kommun. Arbetet handlar om att leda förvaltningens arbete och att ansvara för de fastigheter som förvaltningen äger och hyr. Ett exempel på en kommunal förvaltning är barn- och utbildningsförvaltningen. En fastighets- och förvaltningschef är vanligtvis utbildad inom statsvetenskap, samhällsbyggnad eller juridik.

Arbetsuppgifter

I Sverige finns det 290 kommuner. Varje kommun är indelad i olika kommunala förvaltningar, exempelvis utbildningsförvaltningen och kulturförvaltningen. Varje förvaltning har en förvaltningschef, som i många fall också är en fastighetschef. Fastighets- och förvaltningschefer ansvarar för förvaltningens operativa arbete. I en utbildningsförvaltning utgörs det operativa arbetet av att ansvara för utbildningens kvalitet. Fastighets- och förvaltningschefer är också ansvariga för fastigheterna som förvaltningen förfogar över. I det ansvaret ingår att se till att fastigheterna sköts och underhålls på ett ändamålsenligt sätt.

Arbetsmiljö

En fastighets- och förvaltningschef har ett viktigt uppdrag inom den kommunala förvaltningen. Arbetsbördan är hög och övertid är vanligt förekommande. Anställningsskyddet är bra och arbetsmiljön möter de krav som ställs i arbetsmiljölagstiftningen.

Rulla till toppen