Lön Avdelningschefer inom äldreomsorg, nivå 1 Västra Götalands

Snittlön Avdelningschefer inom äldreomsorg, nivå 1 i Västra Götalands

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: 61600/mån
  • Medel 2022: 61600/mån

Västra Götalands län

Västra Götalands län ligger i sydvästra Sverige och är med sina 49 kommuner Sveriges näst största län. Av de ca 1,7 miljoner invånarna, bor ca 580 000 i residensstaden Göteborg. Inom länet finns flera naturreservat och nationalparker, såsom Saltö och Brunsbo Äng, samt Tresticklan och Kosterhavets nationalpark. Några exempel på länets historiska sevärdheter är Bohus Fästning, Mölndals Kvarnby och Hedareds stavkyrka. Här finns även Sveriges största nöjespark, Liseberg.
Det finns även ett flertal olika universitet och högskolor inom länet, varav Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola är två exempel. Förutom Västra Götalandsregionen samt kommunerna är Volvo Personvagnar, Samhall Aktiebolag och Postnord några av länets största arbetsgivarna.


Information om yrket

Avdelningschefer inom äldreomsorg utgör en stor yrkesgrupp i offentlig sektor. En avdelningschef inom äldreomsorgen är vanligtvis ansvarig för en eller flera avdelningar på ett äldreboende, antingen i kommunal eller privat regi.

Arbetsuppgifter

En avdelningschef inom äldreomsorgen är ansvarig för personalen och de boende som tillhör en viss avdelning på ett kommunalt eller ett privat äldreboende. Det finns även avdelningschefer inom äldreomsorgen som ansvarar för en eller flera enheter inom hemtjänsten. Arbetsuppgifterna handlar ytterst om att arbetsleda undersköterskor, sjuksköterskor och vårdbiträden på avdelningen. Avdelningschefen är vidare ansvarig för det medicinska arbetet tillsammans med den medicinskt ansvariga sjuksköterskan. Vidare ansvarar avdelningschefen för att ha kontakt med brukare, anhöriga samt övriga myndighetskontakter.

Arbetsmiljö

Avdelningschefer inom äldreomsorgen har regelbundna arbetstider. Arbetet utförs på plats på äldreboendet eller på plats på avdelningskontoret för hemtjänst. En avdelningschef behöver vanligtvis inte ta med sig arbetet hem efter avslutad arbetsdag. Övertid förekommer dock i särskilt arbetstunga perioder.

Rulla till toppen