Lön Chefer inom friskvård, sport och fritid, nivå 2 Växjö

Snittlön Chefer inom friskvård, sport och fritid, nivå 2 i Växjö

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Växjö

Växjö ligger i Småland och är Sveriges 19:e största stad med cirka 70 000 invånare. Det är en blomstrande stad som bjuder på arbete både för de med hög- och låg utbildning. Växjö är omringat av skog och därför en viktig knutpunkt för näringslivet. Det finns en rad olika företag inom elektroteknik och maskinteknik. I Växjö finns även det stora shoppingcentrumet Grand Samarkand med en rad olika butiker samt Videum Science Park som huserar mer än 100 olika företag inom olika branscher.

Växjö stadskärna är liten men mysig och har nyligen genomgått en större renovering. Här finns flertalet restauranger, hotell, butiker och caféer. Dessa letar alltid efter serviceinriktad personal eftersom det råder stor personalomsättning i denna bransch.

Stadens vanligaste yrken

Det vanligaste yrket i Växjö är butikspersonal. Det är inte så konstigt att Grand Samarkand röstats fram till ett av Sveriges bästa köpcentrum.

Inom den offentliga sektorn är det undersköterska som är det främsta yrket. Det är främst kvinnor som arbetar som detta medan männen dominerar inom industrin.

Universitet och utbildning

Växjö driver Linneuniversitetet tillsammans med Kalmar stad. Det är den absolut främsta skolan i staden. Här kan du bland annat läsa följande program och utbildningar:

  • Polisutbildning
  • Lärarutbildning
  • Sjöfart

Information om yrket

Oavsett i vilken bransch man verkar, och på nästan alla företag, finns det en ledare/chef. Personen ifråga behöver inte nödvändigtvis "bestämma allt" men behövs för att skapa struktur i arbetet.

Yrken

Begreppet "sport och fritid" är brett och det finns en mängd olika titlar som ryms i det, till exempel:
Djurparkschef
Föreståndare för golfbana
Idrottshallsföreståndare
Ridskolechef
Travbaneföreståndare
Turistchef

Sportchef

Sportchef är ett ord många känner till men som ändå är lite luddigt. I en större förening med god ekonomi ansvarar sportchefen för tävlingsverksamheten på högsta nivå, det vill säga de tävlingar och de prestationer som "representationslaget" står för. I en mindre förening kan en sportchefen ha flera andra uppgifter utöver detta, till exempel säljare eller tränare. I större klubbar är sportchefen avlönad men i mindre klubbar är det, oftast, ett oavlönat arbete. De flesta som arbetar som sportchefer har egen erfarenhet av sporten och ett uppbyggt kontaktnät vilket gör det svårt för "outsiders" att slå sig in.

Rulla till toppen