Lön Laboratorieingenjörer Alingsås

Snittlön Laboratorieingenjörer i Alingsås

  • Män 2022: 43300/mån
  • Kvinnor 2022: 44100/mån
  • Medel 2022: 43700/mån

Alingsås

Bland pittoreska gränder, historiska kullerstensgator och vackra trähus fyndar du allt från mode och skor till inredning, möbler, blommor och konst. Det finns också ett stort utbud av second hand- och antikvitetsbutiker i denna mysiga caféstad.

Alingsås ligger cirka 5 mil öster om Göteborg. Här bor omkring 30 000 personer med närhet till flertalet sjöar, enorma skogsområden, lummiga parker, roliga lekplatser, härliga utflyktsmål och fina vandringsleder.

En kreativ och varm stad

Alingsås andas kreativitet och värme. Här erbjuds allt från konstutställningar till historiska vandringar och ett ljusevenemang som lockat till sig hundratusentals besökare sedan starten 2000. Tack vare ljusdesigners från all världens hörn har "Lights in Alingsås" blivit en enorm succé, som numera även omfattar "Christmas lights in Alingsås".

För alla åldrar

I och runt Alingsås finns mängder med aktiviteter för såväl stora som små. Vad sägs om en lekplats med tillhörande lantgård belägen i natursköna Nolhaga park, en resa tillbaka till ånglokens glansdagar på museijärnvägen Anten-Gräfsnäs eller en slingrande biltur längs den så kallade Retrovägen, som ger dig tre decenniers kulturarv i form av tidstrogna kaféer, butiker, bensinmackar och restauranger.

Jobba och studera

Handel, restaurang, utbildning och turism är vanliga arbetsplatser bland Alingsåsarna. Den som vill studera till exempelvis till butikschef, förskollärare eller grundskollärare kan göra det på Campus Alingsås. Drömmer du om att läsa på en nationellt godkänd idrottsutbildning kan du istället söka till Alströmergymnasiets elitdrottsgymnasium.


Information om yrket

En laboratorieingenjör arbetar med att analysera och kontrollera olika kemiska produkter i ett laboratorium. Som laboratorieingenjör kan man arbeta i flera olika typer av laboratorier, exempelvis inom läkemedelsframställning, forskning, pappersindustrin eller vid universitet och högskolor. Arbetet är flexibelt och intellektuellt stimulerande. För att bli laboratorieingengör krävs någon typ av högskoleutbildning inom kemi, biokemi, biomedicin eller liknande.

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör planerar och utvecklar man analysmetoder, som man sedan utför. Man arbetar mycket med avancerade analysmaskiner och datorteknik. Många av analyserna och kontrollerna utförs ofta för att kontrollera vad som finns i vissa produkter, eller för att kvalitétstesta det som framställs. När analyserna är färdiga sammanställer laboratorieingenjören resultaten av dessa i en rapport.

Arbetsmiljö

Laboratorieingenjörer arbetar i laboratorium, som tidigare nämnt finns på många olika platser i samhället. I ett laboratorium finns alltid risker, såsom frätande och brandfarliga kemikalier. Det är därför viktigt att alltid använda säkerhetsutrustning korrekt. Yrket som laboratorieingenjör involverar mycket samarbete med andra yrkesgrupper i laboratoriet, såsom kemister, biologer och laboratorietekniker.

Rulla till toppen