Lön Lednings- och organisationsutvecklare Alingsås

Snittlön Lednings- och organisationsutvecklare i Alingsås

  • Män 2022: 51800/mån
  • Kvinnor 2022: 46100/mån
  • Medel 2022: 48800/mån

Alingsås

Bland pittoreska gränder, historiska kullerstensgator och vackra trähus fyndar du allt från mode och skor till inredning, möbler, blommor och konst. Det finns också ett stort utbud av second hand- och antikvitetsbutiker i denna mysiga caféstad.

Alingsås ligger cirka 5 mil öster om Göteborg. Här bor omkring 30 000 personer med närhet till flertalet sjöar, enorma skogsområden, lummiga parker, roliga lekplatser, härliga utflyktsmål och fina vandringsleder.

En kreativ och varm stad

Alingsås andas kreativitet och värme. Här erbjuds allt från konstutställningar till historiska vandringar och ett ljusevenemang som lockat till sig hundratusentals besökare sedan starten 2000. Tack vare ljusdesigners från all världens hörn har "Lights in Alingsås" blivit en enorm succé, som numera även omfattar "Christmas lights in Alingsås".

För alla åldrar

I och runt Alingsås finns mängder med aktiviteter för såväl stora som små. Vad sägs om en lekplats med tillhörande lantgård belägen i natursköna Nolhaga park, en resa tillbaka till ånglokens glansdagar på museijärnvägen Anten-Gräfsnäs eller en slingrande biltur längs den så kallade Retrovägen, som ger dig tre decenniers kulturarv i form av tidstrogna kaféer, butiker, bensinmackar och restauranger.

Jobba och studera

Handel, restaurang, utbildning och turism är vanliga arbetsplatser bland Alingsåsarna. Den som vill studera till exempelvis till butikschef, förskollärare eller grundskollärare kan göra det på Campus Alingsås. Drömmer du om att läsa på en nationellt godkänd idrottsutbildning kan du istället söka till Alströmergymnasiets elitdrottsgymnasium.


Information om yrket

Lednings- och organisationsutvecklare arbetar med att hjälpa människor inom en organisation. De kan arbeta på privata företag eller inom offentlig sektor. Lednings- och organisationsutvecklare kan också arbeta som egenföretagare och således hyra ut sina tjänster på konsultbasis. De flesta lednings- och organisationsutvecklare har eftergymnasial utbildning inom exempelvis samhällsvetenskap eller ekonomi.

Arbetsuppgifter

En lednings- och organisationsutvecklares främsta arbetsuppgift är att hjälpa människorna på en arbetsplats med förändringsarbete. Detta görs likväl på individuell nivå, som på gruppanpassad. Förändringsarbetet kan röra sig om allt ifrån kommunikation, personlig utveckling och konflikthantering. Vidare kan de som arbetar inom ledningsgruppen på arbetsplatser få hjälp med coachning.

Arbetsmiljö

Det ställs krav på att lednings- och organisationsutvecklaren är lösningsorienterad och har en hög social kompetens. Eftersom lednings- och organisationsutvecklare arbetar med att hjälpa människor kan arbetet ibland vara krävande, framförallt på arbetsplatser där konflikter är vanligt förekommande. Beroende på var lednings- och organisationsutvecklaren arbetar kan det i perioder vara hög arbetsbelastning, framförallt på arbetsplatser som har många anställda.

Rulla till toppen