Lön Säkerhetsinspektörer m.fl. Arvika

Snittlön Säkerhetsinspektörer m.fl. i Arvika

  • Män 2022: 36000/mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 36000/mån

Arvika

Arvika ligger vid sjön Glafsfjorden i västra Värmland och där bor över 14 000 personer. Staden är centralort i Arvika kommun som är Värmlands näst största kommun. Trakten har varit bebodd sedan jägarstenåldern. På 1700-talet valdes Arvika då man ville anlägga en handelsplats i västra Värmland. Den första stadsplanen upprättades 1811 och fram till 1821 kallades köpingen Oscarsstad efter kronprins Oscar. 1911 fick Arvika stadsrättigheter. En viktig händelse var när Säffle kanal stod färdig 1837 som innebar sjöförbindelse med Vänern. Arvika är Sveriges innersta hamn med förbindelse till havet. En annan betydelsefull händelse var när järnvägen på nordvästra stambanan drogs förbi Arvika 1871, vilket ledde till att Arvika blev en blomstrande industristad. Idag är Arvikaverken världens största hjullastartillverkare.

Ett rikt kultur- och fritidsliv

Arvika har ett mycket rikt kulturliv med en lång tradition av konst, konsthantverk och musik. Rackstadmuseet är ett konstnärsmuseum med verk av konstnärerna i Rackstadgruppen som har anknytning till sjön Racken. På torget i Arvika finns den kända skulpturen Fågelmannen av Liss Eriksson. När det gäller musik har staden ett rikt musikliv genom musikhögskolan Ingesund. Det finns också stora möjligheter till sport och friluftsliv med sim- och sport- och ishallar. Det är även nära till naturreservatet Glaskogen med härlig vildmarksnatur.


Information om yrket

Säkerhetsinspektörer kontroller säkerheten och att olika regler efterlevs. En arbetsmiljöinspektör säkerställer bland annat att arbetsmiljön är bra för dem som arbetar där. Andra inspektörer kan kontrollera att brandsäkerheten är tillräckligt god.

Arbetsuppgifter

Säkerhetsinspektörer ser till att alla aspekter av säkerhet efterlevs på en arbetsplats. Inspektörer kan utfärda förbud mot arbete, eller försäljning om säkerheten inte lever upp till en standard som är lagd av lagen. Genom att kontrollera olika punkter kan en inspektör avgöra hur det är ställt på området. En säkerhetsinspektör håller en dialog med arbetsgivaren och de anställda och undersöker hur väl både kunskapsnivån är, samt olika säkerhetsföreskrifter.

Arbetsmiljö

Säkerhetsinspektörer kan vara anställda av en statlig myndighet. I arbetet ingår ofta att man reser runt till olika platser för att kontrollerar att förordningar och regler efterföljs. Detta är viktigt för säkerheten. Inspektörer arbetar både administrativt i kontorsmiljö såväl som ute på fältet, i fabriksmiljöer, restauranger och andra platser.

Rulla till toppen