Lön Skadereglerare och värderare Dalarnas

Snittlön Skadereglerare och värderare i Dalarnas

  • Män 2021: 40100/mån
  • Kvinnor 2021: 37100/mån
  • Medel 2021: 38500/mån

Dalarnas län

Dalarnas län, beläget i mellersta Sverige, är känt för sina djupa skogar, gruvor och höga fjäll.
Största kommun och residensstad är Falun, medan länets största stad är Borlänge.
Länet är ett av de sex län som angränsar till Norge i väst.

Gruv- och metallnäringen har länge varit en central punkt i Dalarnas ekonomi.
Ett tecken på detta är länets gamla namn, vilket fram till årsskiftet 1997 var Kopparbergs län, som i sin tur hänvisar till Stora Kopparberget.

Utöver gruvnäringen är skogsnäringen och turismen viktig i länet.
Sälen och Idre fjäll i norr är populära skidorter, både nationellt och internationellt.
Länet är också hem och födelseplats till världens längsta långlopp på skidor, Vasaloppet.


Information om yrket

Skadereglerare och värderare är personer som arbetar på försäkringsbolag med att bedöma kundernas skadeanmälningar och värdera deras ersättningsanspråk. På många försäkringsbolag så är skadereglerare och värderare en och samma befattning.

Arbetsuppgifter

Skadereglerare tar emot ansökningar om försäkringsersättning från försäkringsbolagets kunder. Det handla om att en försäkrad ansöker om en ersättning ur en bilförsäkring, en olycksfallsförsäkring eller en sjukvårdsförsäkring. Skadereglerare ska bedöma om ersättning ska betalas ut, genom att jämföra förhållandena i det enskilda fallet med de gällande försäkringsvillkoren. En värderare ska bedöma vilka skador som den försäkrade vill ha ersättning för och hur stor ersättningen ska bli, exempelvis hur stor ersättning en försäkrad ska få för en bil som har krockat efter att avdrag har gjorts för ålder, bruk och självrisk.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön för skadereglerare och värderare är relativt sett god. Försäkringsbolag erbjuder ofta stora och bra lokaler med ergonomiska arbetsmöbler och goda möjligheter till friskvård. Många försäkringsbolag erbjuder även en så kallad friskvårdstimme, det vill säga en möjlighet att träna på arbetstid.

Rulla till toppen