Sveriges skolledare

Som namnet antyder är Sveriges skolledare en fackförening för chefer och ledare inom skolyrket. Det är det enda facket som helt och hållet satsar på skolledare och deras arbetsförhållanden. Alla ombud har erfarenhet inom ledarskap, och kan därför bättre förstå de dagliga problem och situationer som uppkommer. En bra bas för förhandlingar på olika nivåer, det är vad Sveriges Skolledarförbund har till sitt förfogande.

Sveriges skolledares organisation och målsättning

Bland de frågor som man aktivt driver finns naturligtvis löner och anställningsvillkor, att dessa ska stämma överens med arbetsuppgifterna. Men man strävar också efter att skolledaren ska ha större ansvar, och kunna kontrollera skolans resurser på ett bättre sätt. Man önskar även att alla skolledare ska få rektorsutbildning, och att det sedan ska finnas möjligheter för vidareutbildning eller kompetensutveckling. Eftersom man kan det mesta om arbetsrätt och löner kan man ge råd och stöd åt skolledare i olika befattningar.

Medlemsförmåner

En av de större fördelarna med att vara med i en fackförening är att man har en stor grupp bakom sig, man är inte ensam i sina krav och förhandlingar. Istället har man folk som verkligen vet vad de talar om som arbetar hårt för att man ska få bättre arbetsförhållanden och löner. Tack vare att de flesta arbetsplatser har kollektivavtal har man större möjlighet att påverka processen. Förbundet kan kopplas in på ett tidigt stadium i förhandlingarna för att man ska få större kraft bakom sig.

Om man blir arbetslös så brukar familjens ekonomi drabbas hårt. Med den inkomstförsäkring som man får genom sitt medlemskap i Sveriges skolledare så får man mer pengar varje månad, beroende på hur stor lön man hade under sin anställning.

Man får också gruppförsäkringar med If, speciellt utarbetade för de som har jobb inom sektorn. De första tre månaderna är gratis, och sedan kan man själv bestämma vilka försäkringar man ska fortsätta med. Naturligtvis har man ett förmånligt pris på premierna.

Hur mycket man betalar varje månad som medlem av Sveriges skolledare är baserat på bland annat ålder.

Rulla till toppen