Lön Motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer Falkenberg

Snittlön Motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer i Falkenberg

  • Män 2022: 33000/mån
  • Kvinnor 2022: 30500/mån
  • Medel 2022: 32900/mån

Falkenberg

Falkenberg ligger i Hallands län, precis där Ätran rinner ut i Kattegatt. Stadens första kända privilegiebrev är daterat 1558 och sedan detta årtal har Falkenberg vuxit som stad på såväl norra som södra sidan om Ätran.

Granne med natursköna kommuner och glittrande hav

Falkenbergs kommun gränsar till Halmstads, Varbergs respektive Hylte kommun, med Kattegatt som närmaste granne. Falkenberg är länets fjärde största kommun och centralort, med drygt hälften av kommunens drygt 45 000 invånarna.

Falkenbergarna är extra stolta över det område som i folkmun kallas för "Stadens hjärta", det vill säga Gamla stan. Här bjuds på tydliga historiska vingslag i form av kullerstenstäckta gator, pittoreska trähus och överdådigt blommande rosenbuskar.

En gammal hamnstad

Falkenberg, som är en gammal hamnstad, har idag ett mångsidigt näringsliv. Viss tonvikt ligger på livsmedels- och verkstadsindustrin då stora svenska företag som Arla Mejerier och Falkenbergs Laxrökeri har sina huvudkontor här. Även Carlsberg Sverige är en stor och viktigt arbetsgivare.

Vatten, friluftsliv och parklek

Längs den så kallade Doktorspromenaden längs Ätrans strand kan du njuta av en promenad i vacker natur eller pröva fiskelyckan när årstiden tillåter.

Vill du har ytterligare naturupplevelser kan du ta en promenad i Vallarnas friluftsområde eller i Badhusparken - Falkenbergs största respektive mest prunkande parker. Vallarnas erbjuder en rad aktiviteter för såväl stora som små och Badhusparken erbjuder fantastiska blomsterprakt, porlande vatten och närhet till Gamla stan och Falkenberg centrum.


Information om yrket

Motorfordonsmekaniker arbetar vanligtvis i verkstaden hos företag som säljer bilar och andra fordon. Många mekaniker är även anställda hos fristående verkstäder.

Arbetsuppgifter

En stor arbetsuppgift är att utföra serviceåtgärder på kundernas fordon, exempelvis att byta olja och andra vätskor, samt att enligt en checklista kontrollera alla viktiga funktioner hos fordonet.

En annan stor arbetsuppgift är att utföra felsökning. Våra fordon blir allt mer tekniskt avancerade, och felsökningarna blir därför mer omfattande.

Fordonsparken är just nu i snabb omvandling. Andelen elektrifierade bilar växer hela tiden. Därför kommer allt fler arbetsuppgifter behöva utföras på elektriska system. Det kräver nya kunskaper och utbildning.

Arbetsmiljö

I de flesta fall sker arbetet inomhus, och i takt med att fordonen har blivit allt mer högteknologiska, har det på senare år generellt skett stora arbetsmiljöförbättringar för mekaniker.
På de flesta arbetsplatser är det rent, snyggt och trevligt. Ergonomiska verktyg och arbetsredskap finns till hands.

Rulla till toppen