Lön Avdelningschefer inom äldreomsorg, nivå 1 Hallands

Snittlön Avdelningschefer inom äldreomsorg, nivå 1 i Hallands

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: 58100/mån
  • Medel 2021: 58100/mån

Hallands län

Hallands län är beläget på den svenska västkusten med Kattegatt som närmsta granne i väst.
Det finns sex kommuner i Halland - Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm.

Halland är förmodligen mest känt för de kustnära sommarstäderna, där den större delen av befolkningen bor. Men trots det havsnära läget, med bad och stränder, är det skogsmark som dominerar.

Halland är det sjunde största länet i Sverige, med en befolkningsmängd på 333 848 invånare (2019). Befolkningsutvecklingen är positiv och inflyttningen omfattande. Halland hade den tredje största folkökningen i landet 2019. En bidragande orsak är de goda pendlingsmöjligheter till Göteborg, där Kungsbacka och Varberg i allt större utsträckning blivit förortsområden till storstaden.


Information om yrket

Avdelningschefer inom äldreomsorg utgör en stor yrkesgrupp i offentlig sektor. En avdelningschef inom äldreomsorgen är vanligtvis ansvarig för en eller flera avdelningar på ett äldreboende, antingen i kommunal eller privat regi.

Arbetsuppgifter

En avdelningschef inom äldreomsorgen är ansvarig för personalen och de boende som tillhör en viss avdelning på ett kommunalt eller ett privat äldreboende. Det finns även avdelningschefer inom äldreomsorgen som ansvarar för en eller flera enheter inom hemtjänsten. Arbetsuppgifterna handlar ytterst om att arbetsleda undersköterskor, sjuksköterskor och vårdbiträden på avdelningen. Avdelningschefen är vidare ansvarig för det medicinska arbetet tillsammans med den medicinskt ansvariga sjuksköterskan. Vidare ansvarar avdelningschefen för att ha kontakt med brukare, anhöriga samt övriga myndighetskontakter.

Arbetsmiljö

Avdelningschefer inom äldreomsorgen har regelbundna arbetstider. Arbetet utförs på plats på äldreboendet eller på plats på avdelningskontoret för hemtjänst. En avdelningschef behöver vanligtvis inte ta med sig arbetet hem efter avslutad arbetsdag. Övertid förekommer dock i särskilt arbetstunga perioder.

Rulla till toppen