Lön Farmakologer och biomedicinare Härnösand

Snittlön Farmakologer och biomedicinare i Härnösand

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Härnösand

Härnösand är en liten stad med drygt 25 000 invånare som idag satsar på att skapa en företagsam ort med personlig livsmiljö. Näringslivet, kommunen och andra aktörer arbetar tillsammans för att utveckla staden framåt. Som ett led i det byggs fler än 100 nya bostäder invid vatten, grönområden och andra platser med liknande attraktiva attribut.

Härnösand har en levande stadskärna med flertalet butiker och ett par hotell och vandrarhem för besökaren. Dock satsar man på att bygga nytt hotell, camping och vindkraftpark för att ytterligare möta behov hos såväl besökare som invånare. Många invånare arbetar inom besöksnäringen som bland annat ser kryssningsbåtar lägga till för att besöka något av de många genuina besöksmålen.

Det finns flertalet innovativa företag i Härnösand men också många äldre, stabila företag inom diverse olika branscher. Ett par större myndigheter finns på orten, bland andra Trafikverket och Länsstyrelsen. Vid sidan av besöksnäringen arbetar många inom kunskapsintensiva tjänster för såväl stora internationella bolag som mindre, nationella dito men många som bor i Härnösand arbetar i någon av de pendlingsbelägna städerna Sundsvall, Örnsköldsvik, Timrå eller Kramfors.

Här råder ingen bostadsbrist varför du kan välja om du vill bo inne i stan, i ett närbeläget bostadsområde eller "på landet". Du kan hyra eller köpa eget, bo nära vatten eller mitt i skogen - oavsett var du väljer att bo har du nära till allt.


Information om yrket

Både farmakologer och biomedicinare arbetar med läkemedel och läkemedelsutveckling. För både farmakologer och biomedicinare är läkemedelsindustrin den vanligaste arbetsplatsen men det är även vanligt att de jobbar på sjukhus och forskar.

Arbetsuppgifter

En farmakolog arbetar med att studera läkemedels verkan i kroppen och vad de får för effekt. Det finns olika inriktningar och specialistområden som till exempel toxikolog och farmakoterapeut.
En biomedicinare studerar hur kroppen fungerar och sjukdomar uppstår och jobbar utifrån detta med att forska och framställa ett läkemedel.
Forskning och utveckling är en stor del för båda arbetsgrupperna, vilket innebär en del experiment och att testa nya hypoteser.

Arbetsmiljö

En laboratoriemiljö är vanlig arbetsplats för både biomedicinaren och farmakologen. Laboratoriemiljön kräver att den som arbetar där har den skyddsutrustning som krävs, arbetar på ett korrekt sätt för att det inte ska bli någon kontaminering och dokumenterar sitt arbete. Men farmakologer och biomedicinare kan även arbeta på myndigheter där de har en mer teoretisk roll som experter.

Rulla till toppen