Lön Fastighets- och förvaltningschefer, nivå 1 Jämtlands

Snittlön Fastighets- och förvaltningschefer, nivå 1 i Jämtlands

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Jämtlands län

Jämtlands län tillhör Sverige och är ca 49.000 kvadratmeter stort och räknas som Sveriges tredje största län. I Jämtland finns ca 130.000 människor. I länet ingår landskapen Jämtland, Härjedalen, Hälsingland, Ångermanland, Dalarna och Lappland. I Jämtland finns en hel del sevärdheter. För den som älskar att åka skidor rekommenderas Åres turistanläggning med en del skidbackar att välja bland. I Åre finns även två välkända vattenfall som är värda att besöka, Tännforsen och Ristafallet. För de som älskar naturen kan man utforska och upptäcka Funäsdalen eller Sånfjällets nationalpark. Man kommer alltså väldigt nära fjället utan att behöva åka upp till Norrland.


Information om yrket

Fastighets- och förvaltningschefer är chefer för en förvaltning i en kommun. Arbetet handlar om att leda förvaltningens arbete och att ansvara för de fastigheter som förvaltningen äger och hyr. Ett exempel på en kommunal förvaltning är barn- och utbildningsförvaltningen. En fastighets- och förvaltningschef är vanligtvis utbildad inom statsvetenskap, samhällsbyggnad eller juridik.

Arbetsuppgifter

I Sverige finns det 290 kommuner. Varje kommun är indelad i olika kommunala förvaltningar, exempelvis utbildningsförvaltningen och kulturförvaltningen. Varje förvaltning har en förvaltningschef, som i många fall också är en fastighetschef. Fastighets- och förvaltningschefer ansvarar för förvaltningens operativa arbete. I en utbildningsförvaltning utgörs det operativa arbetet av att ansvara för utbildningens kvalitet. Fastighets- och förvaltningschefer är också ansvariga för fastigheterna som förvaltningen förfogar över. I det ansvaret ingår att se till att fastigheterna sköts och underhålls på ett ändamålsenligt sätt.

Arbetsmiljö

En fastighets- och förvaltningschef har ett viktigt uppdrag inom den kommunala förvaltningen. Arbetsbördan är hög och övertid är vanligt förekommande. Anställningsskyddet är bra och arbetsmiljön möter de krav som ställs i arbetsmiljölagstiftningen.

Rulla till toppen