Lön Gruppledare för kontorspersonal Kristianstad

Snittlön Gruppledare för kontorspersonal i Kristianstad

  • Män 2022: 53900/mån
  • Kvinnor 2022: 48400/mån
  • Medel 2022: 51200/mån

Kristianstad

Kristianstad tillhör Skåne län och är Skånes fjärde största tätort. Orten har 41.300 invånare medan kommunen har sammanlagt 85.940 invånare. Ser man till ytan är Kristianstad kommun den största kommunen i Skåne om vattendragen räknas med.
Delar av staden ligger under havsnivå med områden som skyddas mot översvämningar med hjälp av vattenpumpar och vallar. Landets lägsta punkt på 2,41 meter under havsytan, finns i Kristianstad. Man kan kalla Kristianstad staden mitt i vattnet. Få platser har så varierad och rik natur som vattenriket runt omkring Kristianstad. Området har av Unesco utsetts till ett biosfärområde, vilket innebär att det är ett område som kan visa hur vi kan bevara och utveckla naturens resurser.

Stadens vanligaste yrken

Den svenska livsmedelsindustrins centrum är Kristianstad med över 3.500 personer anställda inom livsmedelsindustrin. Runt ytterligare 1.000 personer arbetar med uppfödning av djur, odling av råvaror och foder. Några av livsmedelsföretagen som finns representerade är Swedish Meats, Skånemejerier och Campell.
Efter livsmedelssektorn finns en stark representation av offentliga sektorn med Region Skåne, centralsjukhuset, Totalförsvarets rekryteringsmyndighet med flera.

Utbildning

Kristianstad samarbetar med kommunerna i Skåne Nordost och erbjuder många yrkesutbildningar.
Högskolan i Kristianstad är en populär skola där senast 37.000 sökande konkurrerade om 14.000 platser. Skolan har ett brett utbud med omkring 50 olika program och 270 olika kurser. Här hittar du utbildningar som ekonomiprogrammet, tandhygienistprogrammet, gastronomiprogrammet och magisterprogrammet i psykologi.


Information om yrket

En gruppledare för kontorspersonal kan arbeta inom diverse områden, exempelvis hälso- och sjukvård, affärsutveckling eller inom servicebranschen. Det ställs olika krav på utbildning beroende på var gruppledaren arbetar, men oftast krävs akademisk examen inom administration eller ekonomi. För gruppledare inom hälso- och sjukvård kan medicinsk sekreterare/vårdadministratör-utbildning vara ett måste.

Arbetsuppgifter

Gruppledarens främsta arbetsuppgift är att leda och fördela arbetet inom arbetsgruppen. Sedvanliga arbetsuppgifter kan vara personaladministration, som upprättande av scheman och semesterplanering. Inom vissa branscher kan också gruppledaren ha ett visst ansvar över företagets ekonomi och IT. Vidare ska gruppledaren arbeta för att de krav som ställs följs, samt att de mål som finns eftersträvas.

Arbetsmiljö

Arbetet som gruppledare innebär ett ansvar över personalen i gruppen, vilket ställer krav på att gruppledaren skall vara lösningsorienterad samt ha god samarbetsförmåga. I grupper där konflikter uppstår kan arbetet vara krävande. Det kan också vara stressigt i perioder då personaladministrationen är omfattande, som exempelvis på större företag med många anställda inom gruppen.

Rulla till toppen