Lön Farmakologer och biomedicinare Kungsbacka

Snittlön Farmakologer och biomedicinare i Kungsbacka

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: 50400/mån
  • Medel 2022: 54000/mån

Kungsbacka

Kungsbacka är en tätort som tillhör Hallands län och ligger i Sverige. Kungsbacka ligger inte långt ifrån storstaden Göteborg, ca 3 mil. Det finns ca 19.000 invånare i Kungsbacka. Det finns även två stora köpcentrum i Kungsbacka som har nominerats och även tilldelats priser till bland annat "årets köpcentra 2008". Köpcentrumen heter Kungsmässan och Hede Fashion Outlet.

Sevärdheter i Kungsbacka

Det finns mycket att se och göra i Kungsbacka. För naturmänniskor finns både parker, naturreservat och vatten. Kungsbackafjorden är en fjord och är ca 10 kilometer lång. Här kan man både fiska och bada. Längs med fjorden kan man även upptäcka naturen i Kungsbackafjordens naturreservat. Om man vill uppleva mer natur men även är kulturistiskt lagd är även naturum Fjärås Bräcka att rekommendera. Här kan man vandra till gravfältet Li som också är Hallands största gravfält sedan vikingatiden. Det finns också ett mysigt café i naturum som erbjuder uteservering, där man kan njuta av naturen medan man tar en fika eller en matbit.
Andra sevärdheter är, som ovan nämnt, Kungsbackas två köpcentrum samt Kungsbackas slott, Tjolöholms slott.

Ett stenkast från storstaden Göteborg

Om man hellre vill besöka ett mer befolkat samhälle kan man ta sig till storstaden Göteborg som ligger ett stenkast från Kungsbacka. Man kan färdas med både bil, buss och tåg för att ta sig till Göteborg.


Information om yrket

Både farmakologer och biomedicinare arbetar med läkemedel och läkemedelsutveckling. För både farmakologer och biomedicinare är läkemedelsindustrin den vanligaste arbetsplatsen men det är även vanligt att de jobbar på sjukhus och forskar.

Arbetsuppgifter

En farmakolog arbetar med att studera läkemedels verkan i kroppen och vad de får för effekt. Det finns olika inriktningar och specialistområden som till exempel toxikolog och farmakoterapeut.
En biomedicinare studerar hur kroppen fungerar och sjukdomar uppstår och jobbar utifrån detta med att forska och framställa ett läkemedel.
Forskning och utveckling är en stor del för båda arbetsgrupperna, vilket innebär en del experiment och att testa nya hypoteser.

Arbetsmiljö

En laboratoriemiljö är vanlig arbetsplats för både biomedicinaren och farmakologen. Laboratoriemiljön kräver att den som arbetar där har den skyddsutrustning som krävs, arbetar på ett korrekt sätt för att det inte ska bli någon kontaminering och dokumenterar sitt arbete. Men farmakologer och biomedicinare kan även arbeta på myndigheter där de har en mer teoretisk roll som experter.

Rulla till toppen