Lön Chefer och ledare inom trossamfund Landskrona

Snittlön Chefer och ledare inom trossamfund i Landskrona

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Landskrona

Landskrona är en större ort i Skåne Län. Det är den femte största tätorten i Skåne, många har valt att bosätta sig i staden med tanke på närheten till Malmö, Helsingborg och Lund. Staden har drygt 32 000 invånare. Många bor i Landskrona och pendlar till sitt arbete i Malmö som är en av Sveriges största städer och erbjuder arbetstillfällen för såväl mer traditionella arbetaryrken som för tjänstemän och akademiker. Det som gör Landskrona till en särskilt attraktiv stad är dess läge vid vattnet. Landskrona har många fina stränder och erbjuder en vacker utblick över Öresund, utanför Landskrona finns ön Ven som årligen besöks av många turister och boende i staden. Den som gillar att träna kan med fördel springa längs någon av de långa stränderna eller vandra längs Skåneleden som går genom staden.

Största arbetsgivarna i Landskrona

I Landskrona finns flera stora arbetsgivare. Många är anställda i någon av verksamheterna som bedrivs i Landskrona Kommuns regi exempelvis kommunala skolor och förskolor samt inom äldrevården. Men följande är några av de största arbetsgivarna i kommunen:

  • DSV Road AB (som arbetar med transporter)
  • Borgwarner Torqtransfer Systems AB (ett företag som arbetar med teknikutveckling och elektrifiering)
  • Ohlssons AB (som arbetar med bland annat hållbar återvinning och avfall)
  • Haldex Brake Products AB (ett företag som tillverkar säkra bildelar)

Information om yrket

Det finns många olika trossamfund. De utgörs av medlemmar som har samma religiösa livsåskådning och deras verksamhet består bland annat av gudstjänster, undervisning och social omsorg. Samfundsledarna är de främsta företrädarna för rörelsen och ansiktet utåt. De största trossamfunden i Sverige är Svenska kyrkan, frikyrkliga samfund, islamiska samfund samt ortodoxa och katolska kyrkor.

Ledarens uppgifter och egenskaper

Ledaren för ett samfund är den ytterst ansvariga för rörelsen. De ska naturligtvis bekänna sig till trosrörelsens lära och representera dess värderingar och de ska kunna kommunicera tron till omvärlden och kunna föra teologiska debatter. De ansvarar för strategier, opinion och representation. Man behöver också ha god organisationsförmåga och se vilka behov som finns.

Att bli vald till samfundsledare

Att leda en trosrörelse är ett förtroendeuppdrag som man blir vald till. För att bli vald behöver man ha mycket god kunskap om och erfarenhet från samfundet, så en vanlig bakgrund är präst eller pastor.

Rulla till toppen